• İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C

İnanca Saygı, Düşünceye Özgürlük kitabı çıktı

İnanca Saygı, Düşünceye Özgürlük kitabı çıktı
Tarihçi, Yazar Mehmet Emin Gerger, 104. Kitabıyla “28 Şubat” sürecine ışık tutuyor!

Tarihçi, Yazar Mehmet Emin Gerger’in 104. kitabı, Gerger Yayınları tarafından yayınlandı. Gerger, “İnanca Saygı, Düşünceye Özgürlük” adlı kitabıyla, 28 Şubat sürecine ışık tutuyor.

Kitabın 1. Bölümü; “Makaleler” adını taşıyor. 2. Bölümde ise “Türk Basınından Fotoğraf ve Haberlerle Başörtüsü Yasağı” yer alıyor. Kitap 108 sayfadan oluşuyor. Gerger bu kitabıyla; 28 Şubat sürecinde, başta Üniversiteler olmak üzere Türkiye’de Hukuka, İnsan Haklarına, Özgürlüklere ve Anayasa’ya aykırı bir biçimde uygulanan “Başörtüsü Yasağı’nı geniş bir biçimde ele alıp inceliyor. 28 Şubat zulüm sürecinde, kimlerin “Başörtüsü Yasağı”nın devamından, kimlerin de bu yasağın kaldırılmasından yana olduğunu Fotoğraf, Haber ve Makalelerle ortaya koyuyor.

Tarihçi, araştırmacı, yazar M. Emin Gerger Kitabının önsözünde şunları söylüyor:  “ Anayasa’da, Kanunlarda, TBMM İç Tüzüğünde; “Meclis’e Başörtüsüyle girilemez” diye bir kayıt yok. Yok amma Millet’e ve İslâm’a yabancılaşmış, pozitivizm bataklığından kurtulamamış, önyargı sedlerini aşamamış, İslâm’dan arslan görmüş zebra misali kaçan görüş sahipleri, Başörtüsüne düşmanlık yapmaya devam ediyor! Sanki Başörtülüler uzaydan gelmiş, kendileri dünyalı! Sanki Başörtülüler Turist, kendileri yerli!.. Sanki Başörtülüler köle, kendileri efendi!.. Sanki Başörtülüler zenci, kendileri beyaz!.. Sanki Başörtülüler insan değil, kendileri insan!.. Sanki Başörtülüler hain, kendileri vatansever!.. Başörtüsünü bir insan hakkı, din özgürlüğünün bir parçası, dinî ve millî bir değer olarak görmeyen, göremeyen zihniyete, “aydınlık zihniyet” denilebilir mi? Müslüman Türkiye’de Başörtülü Milletvekillerini, Başörtülü Öğretmen ve Öğrencileri, Başörtülü Avukat ve Doktorları, kısacası Başörtülü insanlarımızı hazmedemeyen, Başörtüsü düşmanlığı yapan zihniyet, aydınlık değil karanlık, ilerici değil gerici, akıllı değil bağnaz, kalkınmacı değil yobaz, Milletten yana değil Millete karşı, barışçı değil baskıcı, demokratik değil totaliter bir zihniyettir!.. Bu zihniyet; materyalist, cahil ve pozitivist bir zihniyettir! Bu zihniyet olsa olsa, Ortaçağ Engizisyon zihniyetinin son kalıntısıdır! Bu zihniyet; Türkiyemizi geri bırakan, toplumsal (millî) birlik ve barışı zedeleyen, çağdaş demokrasiye, bireysel hak ve özgürlüklere, Millet iradasine karşı, diktacı, ihtilalci, darbeci ve baskıcı bir zihniyettir! Bu bâtıl zihniyet; Türkiye’de hukuka aykırı olarak devam ettirilen, keyfi ve kanunsuz bir emir olan “Başörtüsü Yasağı’nın” devamı için sun’i krizler meydana getirir, bir kaşık suda fırtınalar koparır, gerginlikten kargaşadan medet umar, TBMM’yi baskı altına almaya çalışır! Şimdi bilen bilsin, bilmeyen öğrensin ki; “Başörtüsü, vazgeçilmez İslâmî bir emir ve ibadettir…” (Prof. Dr. Hayrettin Karaman) (M. Emin Gerger’in Hayrettin Karaman ile Mülâkatı, Millî Gazete, 18, 19, 20 Ocak 1989) “Başörtüsü Yasağı” ise yüzyılın ayıbı, T.C Anayasası, hukuk ve yürürlükteki kanunlara aykırı, kanunsuz bir emirdir!.. (Bakınız: İstanbul Barosu Çağrı Avukatlar Grubu Başkan Adayı Avukat Şemseddin Petek’in Görüşleri, M. Emin Gerger, Başörtüsü İslâm’ın Emridir, Cemre Yayınları, İstanbul, 1999, s, 341- 362) Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakçı ve Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Nesrin Ünal, Milletin Vekilleri olarak yemin edip TBMM’deki yerlerini almalı, Başörtülü bir biçimde Meclis’e girmelidirler! Bu hanım Milletvekillerinin Başörtüsüne, hiç kimsenin karışmaya hakkı yoktur. Dolayısıyla başta FP ve MHP olmak üzere, TBMM’nin bütün Üyeleri, bu iki Milletvekili’ne sahip çıkmalı, sonra da Üniversite ve Devlet Dairelerinde keyfi bir biçimde, hukuka, Anayasa’ya aykırı olarak devam ettirilmek istenen “Başörtüsü yasağına” derhal son verilmelidir! Selam, Hakk’a tabi olanlara.  (Millî Gazete, 02/05/ 1999) 

Tarihçi, araştırmacı, Yazar Mehmet Emin Gerger; “İnanca Saygı, Düşünceye Özgürlük” adlı kitabıyla, 28 Şubat sürecine ışık tutuyor. Bu önemli eser, 28 Şubat sürecinde başta Üniversite’de okuyan Başörtülü Öğrenciler olmak üzere, darbeciler ve onlarla işbirliği yapan bazı siyasetçilerin, Müslümanlara yaptıkları zulüm, baskı ve haksızlıkları daha iyi tanımak, öğrenmek, görmek, ibret almak isteyen herkesin mutlaka okuması gerekli önemli bir başucu kitabı durumunda.

Kitaba ulaşmak için İletişim: megerger@hotmail.com/  Gerger Yayınları,

Bu haber toplam 1035 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim