• İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

İsmail Güleç: Üniversite ile ilgili söylenen iki şehir efsânesi

İsmail Güleç: Üniversite ile ilgili söylenen iki şehir efsânesi
Bir konuda genelleme yapmak son yılların âdeti oldu. Bir resme bakıp genel çıkarımlarda bulunmak, bir olayı görüp genel kanaatler serdetmek, bir sözü alıp genel hükümler vermek sosyal medya yaygınlaştıktan sonra vak'a-yı adiyeden oldu.

Defalarca verilen hükümlerin ve görülen resmin yanlış ve hatalı çıkmasına rağmen belki hoşumuza gittiği için, belki işimize geldiği için belki de düşünmeden konuşma alışkanlığımızdan dolayı her seferinde gerçekmiş gibi kabul edip hükmümüzü veririz ve çoğu kere de mahcup oluruz. Üniversite hakkında konuşanlar da bir olaydan yola çıkıp genelleme yapabiliyorlar. Üniversite ile ilgili söylenen ve şehir efsanesi haline gelen iki kanaati hemen örnek olarak verebilirim. İlki eskiden üniversiteler çok iyiydi, şimdi çok kötü. Diğeri, devlet üniversiteleri iyidir, vakıf üniversiteleri kötüdür. Gerçekten öyle mi? Ben bizzat gördüğüm ve işittiğim iki örnek üzerinden bu iki söylentinin doğruluğunu sorgulamaya çalışacağım. Üniversiteler eskiden daha iyi idi Çok değer verdiğim bir büyüğümden dinlediğim bir olayı size nakledeceğim. Sene 1980'ler, yer ülkemizin köklü üniversitelerinden biri. Kravatsız ve tıraşsız derse girilmediği vakitler. Kravatsız gelmek belki en zararsızı. Çünkü sabah traş olacağım diye yüzünü, ellerini kesenler, gömlekleri kan içinde kavgadan çıkmış gibi gelenler de vardır ama onların kravatları olduğu için birkaç kan damlası kimseyi rahatsız etmez.

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/ismail-gulec/2022/05/13/universite-ile-ilgili-soylenen-iki-sehir-efsanesi

Bu haber toplam 320 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim