• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İsmail Güleç: Vakıf üniversitesine mütevelli bulmak zorlaştı

İsmail Güleç: Vakıf üniversitesine mütevelli bulmak zorlaştı
Birkaç yıldan beri bir vakıf üniversitesinin mütevelli üyesiyim. Hiçbir ücret almadığım ve fahri bir görev olarak kabul ettiğim üyelikten ayrılmak zorunda kalıyorum.

 Sebebi ise YÖK Genel Kurulu'nun, 01. 09. 2022 tarih ve 15 sayılı oturumda aldığı 2022.15.491 sayılı, Vakıf Yükseköğretim Kurumları Kuruluş ve İşleyişine Dair Usul ve Esasları'n güncellenmesine dair karar. Güncellenen Usul ve Esaslar'ın 7. maddesinin ç bendinde "Yükseköğretim kurumunun gelirlerinin giderlerini karşılayamadığı hallerde eksik kalan kısmın kurucu vakıf tarafından ödeneceği taahhüdünü içeren noter onaylı karar" isteniyor. Vakfın vereceği taahhüt yeterli görülmemiş olacak ki bir sonraki bentte, vakıftan daha zengin ve varlıklı olduğu düşünülen mütevelli üyelerinden de olası zararların karşılayacağına dair noter onaylı bir taahhüt istenmiş. Kurucu vakıf yönetim organı ve/veya mütevelli heyet üyeleri ile vakıf yükseköğretim kurumu mütevelli heyet üyeleri değişikliğinin; yükseköğretim kurumunun gelirlerinin giderlerini karşılayamadığı hallerde eksik kalan kısmın kurucu vakıf tarafından ödenmesi yükümlülüğünün ve/veya vakıf yükseköğretim kurumunun zarara uğratılması halinde ortaya çıkan zarardan sorumluluğun bilindiği ve kabul edildiği şartını gösterir bildirim ile Yükseköğretim Kuruluna gönderileceği taahhüdünü içeren noter onaylı karar. Bu arada bir parantez açıp "yükseköğretim kurumunun zarara uğratılması" ibaresine dikkatinizi çekeceğim. Normal şartlar altında "yükseköğretim kurumunun zarar etmesi durumunda" olması gereken ibare vakıf üniversiteleri mütevelli üyelerine ithamda bulunularak kötü niyetli olduklarını ima edercesine "zarara uğratmak" ibaresi tercih edilmiş. Bu ibareyi suçlayıcı ve incitici bulduğumu ve bu önyargılı tutumdan kaynaklanan dilin bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade etmiş olayım.

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/ismail-gulec/2022/11/29/vakif-universitesine-mutevelli-bulmak-zorlasti

Bu haber toplam 181 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim