• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

İsmail Kapan: “Siber Savunma Hattımızı” nasıl kurabiliriz?

İsmail Kapan: “Siber Savunma Hattımızı” nasıl kurabiliriz?
Dünyayı siber kuşatmaya tabi tutan Google, Amazon, Facebook, Twitter gibi sanal âlem devleri, gemi iyice azıya almış durumda… İnsanların zihnini ele geçirerek ürüne dönüştürme hamlesi gırla!..
 
 
Binmişiz bir alamete gidiyoruz kıyamete!.. Dünyanın gidişatı büsbütün tuhaflaştı. Bundan sonra hangi merhalelerden geçeceğini ve neticelerini kolay kolay kestiremeyeceğimiz bir değişim ve dönüşüm söz konusu. Bu değişime ayak uyduramayan, bilhassa teknolojik gelişmeleri zamanında yakalayamayan ülke ve toplumların bundan böyle sıkıntıları daha fazla olacak. 18. Yüzyıl ortalarında sanayi hamlesiyle tarım toplumlarını hızla geride bırakan ülkeler ve onların türevleri, bugün siber âlemdeki baş döndürücü ilerleyişiyle insanlık âlemini pek de mutlu etmeyecek bir serüven içinde… Bu alandaki rekabet de, geçmişte ekonomi sahasında yaşanan rekabetten çok daha vahşi ve acımasız. İktidara geldiği günden itibaren Çin’e karşı en sert ve kuralsız politikaları uygulayan Donald Trump, koltuğu bırakmasına dört gün kala, Çin’in teknoloji devi olan şirketlerinden Xiaomi’yi kara listeye aldı. Düşünebiliyor musunuz, seçim sonuçlarını kabullenemeyen ve o sonucu illegal de olsa, değiştirmek için her yola başvuran, sonunda taraftarlarını kışkırtıp ABD Kongre binasını işgal ettiren ve bundan dolayı da, görev süresi içinde ikinci defa azil için soruşturmaya tabi tutulan Trump, şahsi hesap verme kaygısını bir tarafa bırakıyor. Giderayak adı geçen şirketi, Çin Ordusuyla bağlantılı olduğu gerekçesini ortaya atarak kara listeye alıyor… NDAA (ABD Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası) Trump’a böyle bir yetki veriyor. Çin merkezli şirket, her ne kadar biz Komünist Çin Ordusunun şirketi değiliz, tamamen bireysel ve ticari ürün ve hizmetleri sunuyoruz diye kendini savunmaya çalışsa da durum değişmiyor…
Bu haber toplam 165 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim