• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

İsmail Kara: Seferden vazgeçen her şey tekrara, gerilemeye ve tükenmeye mahkumdur

İsmail Kara: Seferden vazgeçen her şey tekrara, gerilemeye ve tükenmeye mahkumdur
“Yaşadığımız dünya hemen ve bugün, burada netice vermeyen varlıklara, düşüncelere ve eylemlere açık sayılmaz, onlara prim veren bir dünya değil.

Onun için zafere, hemen ele geçirmeye odaklıdır, sefere ise kapalı veya mesafelidir.” Prof. Dr. İsmail Kara Hoca ile yeni kitabı “Zafer Değil Sefer”i konuştuk.

İhtisas sahası çağdaş Türk düşüncesi ve çağdaş İslâm düşüncesi olan Prof. Dr. İsmail Kara Hoca’nın bu alanda verdiği eserlerin yeri doldurulamaz. Bu sebeple İsmail Kara kitapları sözkonusu literatürde örnek alınacak, izinden gidilecek çalışmalardır. Ayrıca Hocanın örnek alınacak hususiyetlerinden biri de çalışma disiplini ve gayreti. Kendisi velut bir kalem. Temmuz 2018’de çıkan İsyan Ahlâkı Peşinde: Nurettin Topçu Albümü’nü henüz hazmetmişken, Kasım ayının ilk haftasında yeni bir kitabı daha selamladı bizleri: Zafer Değil Sefer.

Zafer Değil Sefer, farklı zamanlarda kaleme alınmış yazılardan meydana geliyor. İçindeki birkaç başlığa öncesinden aşina olunca, kitabı kısa sürede okuyup bitirebileceğimi düşündüm. Ancak tasnif, tadil ve eklemelerle Hoca, omurgaları aynı kalsa da, yazıların hepsini adeta yeniden kaleme almış.

Kitapta yer alan yazıların yüzü bir taraftan düşünce ve felsefeye bir taraftan da edebiyata dönük. Bu yüzdendir ki yakın tarihimize damgasını vuran düşünce hareketleri; günümüzün çeşitli siyasi, sosyal ve dini meseleleri; şahıslar; kitaplar ve yine önemli simaların kaleme aldığı mektuplar üzerine yapılan değerlendirmeleri içeren yazılar, hem tefekkür dünyamızı yeni bilgilerle sarsıyor hem de damağımızda edebi anlamda leziz bir tat bırakıyor. Aynı anda biçim, dil ve konu üzerine dikkat kesilmeniz gerekebiliyor. Yol açıcı metinler çünkü.

Okurken bende zaman zaman derinlikli bir hatırat etkisi de yapan Zafer Değil Sefer kitabı üzerine İsmail Kara Hocamızla oldukça ufuk açıcı bir sohbet gerçekleştirdik.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/soylesi/ismail-kara-seferden-vazgecen-her-sey-tekrara-gerilemeye-ve-tukenmeye-mahkumdur-h31318.html

 

Bu haber toplam 179 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim