• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İsmail Kıllıoğlu: Bir tasarım ve yansımaları

İsmail Kıllıoğlu: Bir tasarım ve yansımaları
Bilincince olunsun olunmasın her insanın hayatına dair bir amacı, hayali ve bunlara yönelik tasarımı, tasavvuru, dolayısıyla planı vardır. Benzer durum toplumlar ve devletler bakımından da söz konusudur.

Ancak toplumlar, özellikle de devletler, amaçlarını, hayallerini, tasarım ve tasavvurlarını belirlerken, bunları gerçekleştirmeye çalışırlarken, salt kendi varlıkları göz önünde tutmazlar. Aslında kendi varlıklarını ilgilendiren amaç, hayal ve tasarımlarının bir gereği olarak, yakın veya uzak diğer toplum ve devletleri hesaba katmak durumundadırlar. Bunların gerçekleşmesi farklı yöntem ve yollara başvurmayı gerektirir, kimi zaman da zorunlu kılar. Başvurulan yolların en başında savaş gelmektedir, ama bazen da antlaşmalar yapılmak suretiyle istenen ve beklenen sonuca ulaşılır. Savaşın da çeşitli şekillerde ortaya çıktığı söylenmelidir.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/9188981/ismail-killioglu/bir-tasarim-ve-yansimalari

Bu haber toplam 149 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim