• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

İsmail Şahin: Yunanistan’ın Filistin politikası: Nereden nereye!

İsmail Şahin: Yunanistan’ın Filistin politikası: Nereden nereye!

Yunanistan asırlar boyunca, Yahudi nüfusun en kalabalık olduğu yerlerin başında geliyordu. Yunanistan’ın bağımsızlığını elde etmesiyle birlikte nüfusun büyük çoğunluğu, kendilerine yönelen şiddet olaylarından dolayı, doğup büyüdükleri toprakları terk etmek zorunda kaldı. Bu göçlere rağmen İkinci Dünya Savaşı öncesine kadar Yunanistan’da yaklaşık 90 bin Yahudi nüfus bulunuyordu.

Ancak Alman işgali döneminde Yunanistan’da baş gösteren kıtlık ve Naziler tarafından ele geçirilen Yahudilerin soykırıma tabi tutulması gibi acı olaylar sonucunda, Yunanistan genelindeki Yahudi nüfusu, neredeyse yüzde 10 seviyelerine düştü. Kıtlıktan ve soykırımdan kurtulanların büyük çoğunluğu ise kendilerine daha güvenli yurtlar bulmak üzere göç ettiler.

Günümüzde Yunanistan’da yaşayan Yahudilerin sayısının beş bin civarında olduğu tahmin edilmektedir. Geçmişten yakın zamanlara kadar Yunanlılar ile Yahudiler arasındaki ilişkilerin, Osmanlı dönemi hariç, genelde olumsuz yönde seyrettiğini söylemek mümkündür.

Bu haber toplam 226 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim