• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İsmail Yaşa: Abbas’ın yerine Dahlan

İsmail Yaşa: Abbas’ın yerine Dahlan

ABD Büyükelçisi’nin açıklamaları, Abbas’a tehdit ve Filistin Yönetimi Başkanlığında gözü olanlara mesaj olarak da okunabilir.

İsrail’in ve Körfez’deki müttefiki Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Filistin Yönetimi’nin başında Muhammed Dahlan’ı görmek istediği sır değil.

Ekim 2019’da el-Cezire kanalına konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BAE’nin Abbas’ın yerine Dahlan’ı geçirmeye çalıştığını söylemiş, “terörist başı” olarak nitelediği Dahlan’ın “İsrail ajanı” olduğuna dikkat çekmişti.

ABD’nin İsrail’deki Büyükelçisi David Friedman, önceki gün Israel HaYom gazetesinde yayınlanan mülakatında “Abbas’ı Dahlan ile değiştirmeyi düşünüyoruz. Ancak Filistin Yönetimi’ni şekillendirme arzumuz yok ” dedi.

Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen gazete, yoğun tepkiler üzerine geri adım atarak Friedman’ın sözlerini “Abbas’ı Dahlan ile değiştirmeyi düşünmüyoruz” şeklinde düzeltti.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/ismail-yasa/abbasin-yerine-dahlan

Bu haber toplam 185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim