• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

İsmail Yaşa: BAE’de beklenen oldu

İsmail Yaşa: BAE’de beklenen oldu
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi haber ajansı WAM, Cuma günü Devlet Başkanı Halife bin Zayid el-Nahyan’ın hayata gözlerini yumduğunu duyurdu.

Yedi emirliğin birleşerek BAE’yi kurmalarına öncülük eden ilk devlet başkanı Zayid bin Sultan el-Nahyan’ın vefatının ardından göreve başlayan 1948 doğumlu Halife bin Zayid, sağlık sorunları sebebiyle uzun süredir ortalıkta yoktu ve ülkeyi fiilen küçük kardeşi Abu Dhabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid yönetiyordu.

Halife bin Zayid el-Nahyan, kurucu devlet başkanının ilk eşi Hıssa bint Muhammed bin Halife bin Zayid el-Evvel’in oğluyken, vefatının ardından görevini devralan Muhammed bin Zayid, bir başka annenin, “Emirliklerin Annesi” (Ummu’l-İmarât) olarak da adlandırılan Fatıma bint Mübarek el-Ketbi’nin oğlu.

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid, resmi ziyaretler ve kapalı alanlarda yapılan görüşmeler sırasında dahi gözünden hiç çıkarmadığı siyah gözlükleriyle meşhur BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahnun bin Zayid ve Başbakan Yardımcısı Mansur bin Zayid de yine aynı annenin, halen hayatta olan Fatıma bint Mübarek el-Ketbi’nin çocukları.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/10228207/ismail-yasa/baede-beklenen-oldu

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim