İsmail Yaşa: Darbe gecesi ne oldu?

İsmail Yaşa: Darbe gecesi ne oldu?
Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said’in parlamentonun kapısına kilit vurarak, başbakanı ve bazı bakanları görevden alarak gerçekleştirdiği darbenin yankıları sürüyor.

Halkın özgür iradesini ortadan kaldıran kararların televizyondan ilan edildiği gece Tunus Başbakanı Hişam el-Meşişi ortalarda yoktu. O geceye dair gelen yeni bilgiler el-Meşişi’nin Kartaca Sarayı’nda alıkonulduğunu ve görevden alma kararına boyun eğmeye zorlandığını gösteriyor.

Kays Said’in darbe planı yaptığını iki ay önce belgeleriyle yazan Middle East Eye (MEE) sitesi, darbenin yapıldığı gece Kartaca Sarayı’nda yabancıların da olduğunu ve Tunus Cumhurbaşkanı’nı yönlendirdiklerini öne sürdü. David Hearst imzasıyla yayınlanan makalede, Hişam el-Meşişi’nin sarayda sorgulanıp darp edildiği, yüzüne darbe aldığı ve yaralandığı, bu sebeple kameraların karşısına çıkmadığı iddia ediliyor. Hişam el-Meşişi, Tunus’ta yayınlanan bir gazeteye yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanlasa da yüzünü hâlâ göstermemesi işkence gördüğüne dair şüpheleri güçlendiriyor.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/7538213/ismail-yasa/darbe-gecesi-ne-oldu

Bu haber toplam 152 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim