• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İsmail Yaşa: Hafter bütçeden pay istiyor

İsmail Yaşa: Hafter bütçeden pay istiyor
Libya’da yılsonunda yapılması planlanan ve ülkedeki bölünmüşlük haline son vermesi umulan seçimlerin önünde hâlâ bir dizi engel bulunuyor.

O engellerin başında da Libya’nın doğusunu kontrolü altında tutan ve kendisini “Libya Milli Ordusu Başkomutanı” gören savaş baronu Halife Hafter geliyor. Hafter’in müttefiki Tobruk Parlamentosu Başkanı Akile Salih, Trablus’taki mevcut hükümetin kuruluş sürecinde emekli generalden kendini uzak tutuyordu.

Geçenlerde Hafter’in Bingazi’nin doğusunda yer alan er-Racme köyündeki karargâhına yaptığı ziyaretle o uzaklık ortadan kalktı. Akile Salih, bütçeden Hafter’e de pay ayrılmadıkça bütçeyi onaylamayacaklarını açıkladı. Emekli generalin oğlu aracılığıyla Akile Salih’i ve Tobruk Parlamentosu üyelerini tehdit ederek karargâhına ziyarete gelmelerini istediği, parlamento ve başkanlık seçimlerinde mutlaka kendisiyle işbirliği yapmaları gerektiğini söylediği ifade ediliyor. Akile Salih’in ve milletvekillerinin Hafter’in ayağına kadar gitmeleri ve er-Racme’de yapılan açıklamalar tehdidin etkisini gösterdiğinin delili.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/7516470/ismail-yasa/hafter-butceden-pay-istiyor

Bu haber toplam 148 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim