• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

İsmail Yaşa: İşgalci-diktatör işbirliği

İsmail Yaşa: İşgalci-diktatör işbirliği

İsrailli teknoloji şirketi NSO’nun geliştirdiği “Pegasus” adlı yazılımı gazeteciler, politikacılar, insan hakları savunucuları ve benzeri kişilerin telefonlarını dinlemek isteyen birçok ülkeye sattığının ortaya çıkması bugünlerde Arap sokağında en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

Çünkü casus yazılımın müşterileri arasında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkeler, dinlenenler listesinde birçok ünlü isim var.

Fas Kralı 6’ncı Muhammed, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Pakistan Başbakanı İmran Han, Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani ve daha başka siyasetçiler.

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda vahşice katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın yakın çevresi de söz konusu yazılımla dinlenmiş.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/7510406/ismail-yasa/isgalci-diktator-isbirligi

Bu haber toplam 157 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim