• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

İsmail Yaşa: İsrail’in gözdesi Sudanlı kadın danışman

İsmail Yaşa: İsrail’in gözdesi Sudanlı kadın danışman
Sudan Askeri Geçiş Konseyi (SAGK) geçen hafta Çarşamba günü yayınladığı bildiride SAGK Başkanı Abdulfettah el-Burhan’ın özel danışmanı Necva Kade- hu’d-Dem’in koronavirüsü sebebiyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yaklaşık 54 yaşında dünyaya gözlerini yuman Sudanlı kadın danışmanın ölümü Arap medyasında büyük yankı uyandırdı. Çünkü Necva Kadehu’d-Dem, Sudan ve İsrail arasında yakınlaşma olması ve diplomatik ilişkiler kurulması için çaba sarf eden isimlerin başında geliyor, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile SAGK Başkanı Abdulfettah el-Burhan’ın Şubat ayında Uganda’nın Entebbe kentinde görüşmelerini sağlayan kişi olarak biliniyordu.

Söz konusu gizli görüşmeye katılmış ve Netanyahu’yla tokalaşırken çekilen fotoğrafı medyaya yansımıştı. Sudanlı kadın danışmanın ölü- münü dikkat çekici kılan bir diğer sebep de Necva Kadehu’d-Dem’i kurtarmak için İsrail’in özel bir uçakla sağlık ekibi göndermesiydi.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/israilin-gozdesi-sudanli-kadin-danisman

Bu haber toplam 263 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim