• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İsmail Yaşa: Mescid-i Aksa Suudi Arabistan’a mı verilecek?

İsmail Yaşa: Mescid-i Aksa Suudi Arabistan’a mı verilecek?
İsrail’de yayınlanan Israel Hayom gazetesi geçen gün yayınladığı bir haberde Mescid-i Aksa’nın idaresi konusunda Amerika’nın gözetiminde İsrail ile Suudi Arabistan arasında gizli görüşmeler yürütüldüğünü öne sürdü.

Haberde, Aralık ayından bu yana devam eden görüşmelerde Mescid-i Aksa’dan sorumlu İslami Vakıflar Konseyi’nde Suudi Arabistan’dan da temsilcilerin bulunması konusunun ele alındığı belirtildi.

Gazete ayrıca Suudi Arabistanlı üst düzey bir diplomatın “Ürdün başta İslami Vakıflar Konseyi’nin yapısında herhangi bir değişikliğe şiddetle karşı çıkıyordu fakat son dönemde Türkiye’nin Doğu Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da etkinliğinin artması üzerine görüş değiştirdi” dediğini iddia etti.

Ürdün’ün Mescid-i Aksa üzerindeki vesayeti uluslararası hukuka ve İsrail ile Ürdün arasında 1994’te imzalanan Vadi Arabe Barış Anlaşması’na dayanıyor.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/mescid-i-aksa-suudi-arabistana-mi-verilecek

Bu haber toplam 176 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim