• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

İsmail Yaşa: Mısır’da neler oluyor?

İsmail Yaşa: Mısır’da neler oluyor?
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçen hafta sonu iki günlük Ortadoğu turu kapsamında ziyaret ettiği Kahire’de gençlerle görüştü ve Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile bir araya geldi.

Kahire ve Washington arasında özel stratejik ortaklık ve ikili ilişkiler olduğuna dikkat çeken Blinken, gençlerin söz konusu ilişkileri ileriye taşıyacağını söyledi.

Blinken’in Mısır ziyareti sırasında ve sonrasında bazı iddialar gündeme geldi.

Görünüşte ziyaret öncelikle Filistin’de yaşanan sıcak gelişmelerle ilgiliydi ve Libya konusu da masadaydı.

Fakat Blinken’in Kahire’ye gerçekte başka bir amaç için gittiği ve ziyaretinin Mısır’daki yönetimle alakalı olduğu ileri sürüldü.

Mısır ekonomisinin iflas noktasına geldiği, ABD’nin ve Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı Körfez ülkelerinin Abdülfettah es-Sisi’ye “Artık kenara çekil” dediği, İsrail’in güvenlik kaygıları sebebiyle Mısır Cumhurbaşkanı’nı gözden çıkarmakta tereddüt ettiği, Mısır ordusu içinde de hareketlenmeler olduğu iddia edildi.

Bu arada sosyal medyada Süveyş Kanalı’nın imtiyaz haklarının 99 yıllığına bir İsrail şirketine devredildiğine dair bir belge dolaşmaya başladı.

Abdülfettah es-Sisi yanlıları belgenin sahte olduğunu öne sürerken Mısır muhalefetinin önde gelen isimlerinden Eymen Nur belgeyi incelediğini ve büyük ihtimalle sahte olmadığını söylüyor.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/13954065/ismail-yasa/misirda-neler-oluyor

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim