• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İsmail Yaşa: Neyin zemini hazırlanıyor?

İsmail Yaşa: Neyin zemini hazırlanıyor?

İran Devrim Muhafızları komutanlarından Mahmud Çaharbaği, İran televizyonunda yaptığı açıklamada Hamaney’in Kasım Süleymani’yi Beşşar el-Esed’in devrilmesini önlemek amacıyla Suriye’ye gönderdiğini, Kasım 2012’de Süleymani’yi Suriye’de muhaliflere karşı savaşırken gördüğünü ve o zamanlar DAEŞ’in henüz ortada olmadığını söylemiş.

İranlı komutanın bu açıklaması, “İran’ın Suriye’deki varlık sebebinin DAEŞ’le mücadele olmadığının itirafı” şeklinde yorumlandı.
Suriyeli muhaliflerin rejime karşı elde ettiği ciddi kazanımların ardından ortaya çıkarak dengeleri değiştiren ve en büyük zararı devrimcilere veren DAEŞ adlı maymuncuk örgüt, bir takım planların hayata geçirilmesine zemin hazırlarken dikkatleri başka yöne çekerek kirli ilişkileri de perdeliyor.

PKK/YPG’nin “DAEŞ’le mücadele” adı altında her yönden desteklendiğini ve Türkiye’nin terör örgütüne yönelik operasyonlarına “DAEŞ’le mücadeleyi zayıflatır” bahanesiyle itiraz edildiğini hatırlayın.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/ismail-yasa/neyin-zemini-hazirlaniyor

Bu haber toplam 137 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim