İsmail Yaşa: Türkiye’ye karşı Mısır – BAE – İran işbirliği

İsmail Yaşa: Türkiye’ye karşı Mısır – BAE – İran işbirliği
Mısır diktatörü Abdülfettah es-Sisi’nin Beşşar el-Esed’in şebbihasına destek için Suriye’ye asker gönderdiği, yaklaşık 150 askerin İran Devrim Muhafızları ve Şii milislerle koordineli olarak İdlib’in güneyindeki ve Batı Halep kırsalındaki cephe hatlarına yerleştikleri ortaya çıktı.

Haberin gündeme düşmesi üzerine Kahire’den yalanlama gelse de Mısırlı özel kuvvet askerlerinin Suriye’deki varlığı ses kaydıyla kesinlik kazandı.

Arabi 21 sitesi, Halep cephesindeki Mısır askerleri arasında geçen konuşmaları yayınladı ve Suriye Milli Ordusu komutanlarından Binbaşı Yusuf Hammud’un ses kaydını doğruladığını yazdı.

Bu arada Suriye rejimi yanlısı Şii milislerden oluşan İmam Mehdi Tugayı komutanı Firas Drouf da “Mısır askerleri güney İdlib’de Türk ordusuna yakın bir yerde konuşlandı. Mısır savaş uçaklarının hedefleri vurması için de hava üssü kurma niyetindeyiz. Hedefimiz Türk ordusunu kuşatmak. Mısır ordusu ile birlikte İdlib’i ve Hatay’ı kurtaracağız” şeklinde bir açıklama yaptı.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/turkiyeye-karsi-misir-bae-iran-isbirligi

Bu haber toplam 186 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim