• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İsmail Yaşa: Yemenlilerin humus isyanı

İsmail Yaşa: Yemenlilerin humus isyanı

Yemen’de devrik lider Ali Abdullah Salih’in desteğiyle meşru hükümete darbe yaparak Eylül 2014’te başkent Sana’yı işgal eden İran destekli Husiler, zekât yasasını değiştirerek gelirlerin beşte birinin “humus” adı altında Haşimoğulları’na tahsis edilmesine karar verdi. Husilerin müftüsü Şemseddin Şerefüddin, yasa değişikliğini savunduğu hutbesinde, Yemenlilerin satın aldıkları her şeyden beşte birini, örneğin beş şişe maden suyu alırlarsa bir şişesini Haşimoğulları’na, yani Husilere vermeleri gerektiğini söyleyerek bunun Haşimoğulları’na “Allah tarafından verilen bir hak” olduğunu anlattı.

Fakat liderlerinin Haşimoğlulları’ndan ve Hz. Peygamber’in soyundan olduğunu öne süren Husilerin bu adımı tepkilere yol açtı.

Müslüman Kardeşler Cemaati’nin Yemen’deki kolu Islah Partisi, yayınladığı bildiride, Husilerin kontrolleri altındaki bölgelerde uygulamaya başladıkları yeni yasayı “İslam dininin eşitlik ilkesine aykırı ayrımcı bir yasa” olarak niteledi. “Darbeci çete” tarafından çıkarılan yasanın geçersiz olduğunu belirten Islah Partisi, söz konusu çetenin Yemen halkına karşı sürdürdüğü savaşı finanse etmek için Yemenlilerin paralarını çaldığını ve ülkenin doğal kaynaklarını gasp ettiğini söyledi.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/yemenlilerin-humus-isyani

Bu haber toplam 188 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim