• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İsrafil Kuralay: Arjantin’den haber geldi

İsrafil Kuralay: Arjantin’den haber geldi
2013 yılında Elturko belgeselinin Arjantin bölümünü çekerken ilk büyükelçimiz Emir Emin Arslan’ın kabrinin Buones Aires’in şehir mezarlığında olduğunu İslâm merkezinin yöneticilerinden Prof. Dr. H.Elia Ricardo’dan öğrendik.

Mezarlık yetkililerine sorduğumuzda bilmediklerini söylediler. Şehir mezarlığı Chacarita’ya giderek Emin Arslan’ın kabrini aradık ancak adeta bir kent büyüklüğünde küçük binalardan oluşan bu büyük alanda sağa-sola bakmalarımız sonucunda bir sonuç elde edemedik. Latin Amerika Günlükleri’ni yazarken “Arjantin” bölümünün son cümlelerinde, devletimizin ilk büyükelçimizin mezarını bulması gerektiğini hatırlatmıştım.

Aradan 9 yıl geçtikten sonra UTESAV’ın Haliç Buluşmaları programında Latin Amerika hatıralarını anlatırken Türk Hava Yolları Arjantin Müdürü Yahya Şensoy programa katılarak konuyla ilgileneceğini söyledi. Bazen bilgiler gözünüzün önünde akar gider ilgilenmezsiniz, bazen basit bilgiye ulaşmak aylar alır. Ben konuyu unutmuştum ki Yahya Bey’den fotoğraflı bir mesaj geldi. “İsrafil Bey söz vermiştim Emir Emin Aslan’ın kabrini buldum.” Elbette önemsediğim bu konunun takip edilerek sonuçlanmasına çok sevindim. Yahya Bey’e çok teşekkür ediyorum. Sadece THY görevlisi değil milletimizin temsilcisi gibi çalıştığı için.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/8004847/israfil-kuralay/arjantinden-haber-geldi

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim