• İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

İsrafil Kuralay: Ayasofya üzerinden millete saldırı

İsrafil Kuralay: Ayasofya üzerinden millete saldırı

Ayasofya Camii’nin açılışı milletin tevazulu coşkusuyla yapıldı. Ben Fatih Sultan Mehmet’in yolunu izledim. O, Beyazıt tarafından gelmişti. Onun yolunu izleyerek camiye ulaşmaya çalıştım. Ancak Beyazıt Meydanı’ndan Ayasofya Meydanı’na varmak mümkün olmadı. Yol boyunca her yaştan insan büyük bir coşkuyla menzile doğru ilerliyordu. Mutluluğu paylaşmak için su ve lokum dağıtanların yüzlerindeki sevinç ifadelerini görmenizi isterdim. Yürüyenler sadece vatandaşlarımız değil dünyanın farklı yerlerinden gelmiş kardeşlerimiz camiye doğru akın ediyordu. Uzun zamandır Beyazıt’tan Sultanahmet’e yürümediğimi bir an hatırladım. Bu kısacık yolda koca Osmanlı tarihi yatıyor. Ne tarihi eserler var Allah aşkına… Mazimizi âtiye bağlayan bu muhteşem eserler izlemekle, saymakla bitmiyor; medreseler, camiler, kütüphaneler.

Sultan Abdülhamit’in türbesine gelince yol bitmişti artık. Daha fazla ilerlemenin imkânı kalmayınca seccademi serdim bir ağaç altına. Bekledim, birbirini ilk defa gören binlerce insanla beraber Ayasofya-Kudüs-Mekke ekseninde kutlu saatin gelişini. Kılacağımız namazla Miraca yükselmenin saadetini duyarak. Her dakika artan kalabalık her yeri doldurmaya başladı.  Libyalı birkaç genç Libya bayrağıyla heyecanla dolaşırlarken onların sevincine ortak oldum. Libya bayrağıyla poz verdim.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/ayasofya-uzerinden-millete-saldiri

Bu haber toplam 213 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim