• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

İsrafil Kuralay: Beraber yaşamak

İsrafil Kuralay: Beraber yaşamak
Felaket zamanlarında insanlar sıkıntılarını unutup birbirlerine kenetlenirler. Bu durum ortak başarılarda da tezahür eder.

Kederde ve sevinçte beraber olmak, millet olmanın gereğidir. İnsanın kendi hatasından kaynaklanmayan felaketler karşısında dayanışması daha kolay oluyor. İnsanın sebep olduğu savaş,  zulüm, hayvan ve çevre haklarına tecavüzün engellenmesi yeryüzünde yaşayan iyilerin sorumluluğundadır. Eğer iyiler insanlardan kaynaklanan kötülükleri ortadan kaldırmazlarsa zulüm onlara da dokunacaktır. Bu manada iyi bir imtihan verdiğimiz söylenemez.

Deprem, sel, kuraklık gibi virüs de ortak bir felaket olarak insanlığın kapısını çaldı. Daha önce veba olarak bölgesel bazda insanoğlunu ziyaret etmişti.  Tarih ve kaynaklar buna şahitlik etmektedir. Bu defa uzaklardan Çin diyarından korona virüs adıyla geldi. Küçük fitne ne ağa dinliyor ne paşa… Başbakanları, bakanları yere sererek sınıf çatışmacılarının malzemelerini elinden aldı.

Kederlerden çıkar devşirmek, onları ekonomik, sosyal, siyasal ranta dönüştürmek insan olmanın en düşük seviyesidir. Bu kesimin bir millette sayısı ve etki gücü ne kadar az olursa huzur ve barış o kadar çok olur. Dünya felaketin eşiğinde, insanlar can derdindeyken ölü evinde dans etmek için çırpınan tipler var hala aramızda. Bunlarla yeryüzünde ortak bir “söze” gelmenin imkânı görünmüyor. Onların zararları sözden başka bir şey değilse kendi hallerine bırakmak daha doğru olacaktır.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/beraber-yasamak

Bu haber toplam 223 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim