• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

İsrafil Kuralay: Efsane Özal

İsrafil Kuralay: Efsane Özal

Efsane inanılması zor işler için kullanılan bir kelime. Türkiye’de efsane kelimesinin en çok yakıştığı isimlerden biri Turgut Özal’dır. Türkiye’de millete vurulan vesayet prangasını kıran ilk liderlerden birisi olmak dolaysıyla Özal bir efsaneydi. Zaman geçtikçe bu efsane daha da kıymetlenecektir. Çoğunlukla efsanelerin değeri yaşarken anlaşılamaz. Nitekim Turgut Özal’da yaşarken en çok eleştiri alan liderlerin başında geliyordu. Fakat devrim niteliğinde yaptığı öncü işler çok kısa zamanda fark edildi. Ölümünden kısa zaman sonra herkes tarafından “rahmetli Özal” diye anılmaya başlandı.

Benim Özal’la ilk fiziki karşılaşmam 1982 yılında oldu. Ankara’da öğrenci iken bir arkadaşımla Samanpazarı civarında bir kahvede oturuyorduk. Bir hareketlenme oldu, dediler ki Turgut Özal seçim konuşması yapacak. Biz de merakla Özal’ın gelmesini bekledik. Özal bir sandalyeye çıkarak kahvehanedekilere hitap etmeye başladı. Kısa boylu, tombul, feleğin çemberinden geçmiş, özgüveni olan, kararlı bir adam olarak hep imaj olarak kafamda kaldı.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/7003201/israfil-kuralay/efsane-ozal

Bu haber toplam 155 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim