• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İsrafil Kuralay: Fesat çıkaran insan

İsrafil Kuralay: Fesat çıkaran insan

Dünyanın gidişatında bir değişiklik olmasa da içinde yaşayan insanlar için hayatın hızlandığını söylemek yanlış olmaz. Tabiatın işleyişine müdahale yetkisini kendinde gören insan hem dünyanın hem de içinde yaşayanların canına okumayı sürdürüyor. Daha açık söylemek gerekirse insanoğlu yeryüzünde fesat çıkarmak için elinden geleni yapıyor. Buradan bir genelleme yaparak bütün insanların “fitne-fücur” içinde olduğunu söylemek doğru değil. Ancak iyilerin çoğunlukta olmadığını, toplumlara hâkim olanların “hınç ve hırs” içinde yaklaşım sergilediklerine şahit oluyoruz. Kitle imha silahları için harcanan paralar yoksulluk ve hastalıklar için harcansa nasıl güzel bir dünyada yaşayacağımızı tahmin bile edemiyorum.

Âşık Veysel’in söylediği gibi “koyun kurt ile gezerdi fikir başka başka olmasa…” Bırakın koyunun kurt ile beraber gezmesini aynı soydan Âdem’in çocukları kendi kazdığı kuyuya hem kendini hem de hemcinslerini gömmekten geri durmuyor.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/7304076/israfil-kuralay/fesat-cikaran-insan

Bu haber toplam 167 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim