• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İsrafil Kuralay: Kendi hikâyemizi yazmak ve İbrahim Kalın

İsrafil Kuralay: Kendi hikâyemizi yazmak ve İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, zamanın ruhunu okuyan çok anlamlı ve üzerinde düşünmemiz gereken bir mesaj paylaştı sosyal medyadan. Bakın İbrahim Kalın ne diyor: ‘’Biz masalları olan bir coğrafyanın çocuklarıyız. Bize yüz elli yıldır modernleşme adı altında başkalarının hikâyeleri anlatıldı. Artık kendi hikâyelerimizi yazma zamanıdır.’’

Gerçekten öyle değil mi? Osmanlı ve Selçuklu devletleriyle dünyaya kendi hikâyelerini anlatan milletimiz son 150 yıldır başkalarının hikâyelerini tekrar etmek zorunda kaldı. Başkalarının hikâyelerini ne zaman yazmaya başladığımızı tartışmak ayrı bir konu ama bir gerçek var ki uzun zamandır dünyaya mâl olacak bir hikâyemizin olmadığıdır. Bu durum hayatın her alanı için geçerlidir; ilimde, sanatta ve daha birçok alanda taklitten öteye gidemedik. Bu ideolojik bir yaklaşım değil, bu bir durum tespitidir ve de doğrudur.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/kendi-hikayemizi-yazmak-ve-ibrahim-kalin

Bu haber toplam 224 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim