• İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

İsrafil Kuralay: Tarihin evinde oturanlar

İsrafil Kuralay: Tarihin evinde oturanlar
Olayları magazin tarzında takip edince günün sonunda elimizde bilgi namına çok az şey kalıyor. Sosyal medya karşısında rüzgârın önündeki yaprak gibiyiz.

O bizi nereye sevk ederse oraya gidiyoruz. Gece gündüz, dere tepe düz gidiyoruz ama bir arpa boyu mesafe alamıyoruz. Yoruluyoruz, kafamız karışıyor. Bir sürü, hiç işimize yaramayan çöp topladığımızın farkında olmadan günlerimizi, aylarımızı geçiriyoruz. Durup düşünmekten, karar verip yeniden yola çıkmaktan korkuyoruz. Arada bir derin nefes alıp tefekkür etmek, ibret nazarıyla düşünmek bize yeni umut kapıları açacaktır. Fizikî başaramıyorsak bulunduğumuz yerden yola çıkmanın en kolay ve heyecanlı yolu, okumaktan ve yazmaktan geçiyor. Geçmişin hikâyeleri, ders almak için “ilaç” gibi gelir. Sevdiğiniz alandan tarihin izlerini sürmek, icat çıkarmak ve keşif yapmak gibi keyifli bir iştir. Geçmişle ve gelecekle köprüler kurar, onun üzerinden mutluluğa uzanırsınız.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/9194861/israfil-kuralay/tarihin-evinde-oturanlar

Bu haber toplam 167 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim