• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

İsrafil Kuralay: Zor iştir gazetecilik

İsrafil Kuralay: Zor iştir gazetecilik
Bazı yeni medya organlarının Amerika ve Norveç kaynaklı kurumlar tarafından fonlanması gündeme bomba gibi düştü.

İşin ilginç tarafı bu medya kuruluşları ekonomik olarak değeri olmayan yapılardan oluşuyor. Yani işin arkasında “ekonomik” olmayan başka bir amaç var. Teksas’taki sıradan görünümlü bir aile vakfı bu yapıları niye destekler?

Üstelikte bu kuruluşların başında bulunan eski kulağı kesik bazı gazeteciler “solcu” ve Amerikan ideolojisine karşılar. Bir taraftan “kahrolsun Amerikan emperyalizmi” diye propaganda yapıp diğer taraftan Amerikan parasıyla beslenmek ne yaman çelişkidir. Amerikan emperyalizmine karşı savaşan teröristlerin “nike” ayakkabı giyip “kahrolsun Amerika” demelerine benziyor. Bu hormonlu naylon solcuların örneklerine çok rastladığımız için şaşırmıyoruz. Amerikalıları anlıyoruz da bu Norveç’te neyin nesi? Onların arkasında da Amerikan’ın derin lobileri olmasın?

  Türkiye’de 30 -40 yıllık gazetecilik ve yöneticilik yapıp solcu geçinenlere mercek tutmanın zamanıdır. Çünkü bu “eski tüfekler” farklı yayın mecralarında herkese “ahlak”, “dürüstlük” “objektiflik” dersleri veriyorlar. Milletin unutkanlığından yararlanıyorlar. Bazı basın kuruluşlarının ve gazetecilerin “günah galerisinin” oldukça dolu olduğunu düşünüyorum. Temizlenmenin “medya gerçeklerinin” ortaya çıkması açısından doğru zamandayız.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/7528739/israfil-kuralay/zor-istir-gazetecilik

Bu haber toplam 186 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim