• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kamuoyuna açıklama

Kamuoyuna açıklama
Türkiye Yazarlar Birliği 43 yıldır ülkemizin edebiyatına, kültürüne, sanatına gönüllülük çerçevesinde hizmet etmektedir.

Darbe dönemleri de dâhil olmak üzere hiçbir zaman sözünü yükseltmekten geri durmamış ve her zaman milletimizin değerlerinin savunucusu olmuştur.

Yaptığı nitelikli faaliyetler ve iz bırakan çalışmalarıyla gündem oluşturan TYBye karşı niyeti bozuk bazı kişilerin karalama ve algı oluşturma çabaları beyhudedir. Aziz milletimiz kimin ne olduğunu değerlendirecek ferasettedir. TYByi ele geçirme hırsıyla çamur atmaya çalışanların karanlık geçmişleri ortadır.

TYB şerefli mazisi ve birikimiyle gelecek nesillere emanet edeceğimiz tertemiz bir yapıdır. Bu emanete kirli ellerin dokunmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

TYB hiçbir zaman bir partiye bir gruba sırtını yaslamamış her zaman siyaset üstü çizgisini muhafaza etmiştir. Bu toprakların değerlerine düşman olmayan her görüşten kalem erbabına kapılarını açmıştır. TYB, bu çerçevede Türkiyedeki bağımsız ve bağlantısız nezih kurumlardan biridir.  Bu çizgide çalışmalarını yürütmeye de devam edecektir.

Geçmiş dönemlerde üye kayıt defterini ele geçirerek kafalarına göre üye kaydedip operasyon yapmak isteyenlere nasıl müsaade edilmemişse, bundan sonra da edilmeyecektir.

2014 yılında üyelik şartlarına uymayanların üyelikler iptal edilmiş, yeni genel kurul yapılmış, daha sonra iki yılda bir genel kurullar sağlıklı bir şekilde icra edilmiştir. İptal edilen genel kurullar için verilen kararların bugün için bir bağlayıcılığı yoktur. TYB Danıştay’ın uygun görüşü ve Bakanlar Kurulu’nun kararı ile Kamu yararına çalışan bir kuruluştur. Bu yüzden her yıl İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından denetlenir. TYB Genel Merkezi ve Şubelerinin yönetimleri görevlerinin başındadır.

Son genel kurul salgın dolayısıyla gecikmiş olup, yasaklar kalktığında icrası cihetine gidilecektir.

Karanlık odakların emrinde çalışan bazı sitelere haber servis eden ve bu konuda sabıkası kabarık olanların 1996dan beri yönetimde görevi olmayan TYB şeref başkanını hedef seçmesi ayrı bir garabettir. D. Mehmet Doğan ömrünü Türk kültürüne adamış bir münevverdir. Eserleri ve çalışmalarıyla nesiller yetiştirmeye devam etmektedir. Sadece TYBye değil birçok kuruma fikirleriyle yol gösterme vazifesini yerine getirmektedir. D. Mehmet Doğan sadece TYB camiasının değil ülkenin ortak değeridir.

43 Yıldır memleketimizin edebiyatına, kültürüne sayısız hizmetleri olan itibarlı bir kurumu yıpratmak ve Türkiye Yazarlar Birliği üzerinde algı operasyonu yapmak isteyenler emellerine ulaşamayacaktır. TYB Genel Merkez Yönetimi bütün şubeleri ve üyeleriyle bu örgütlü kötülüğe karşı bir ve beraber olmaya devam edecek, kültür sanat çalışmalarını aynı aşk ve heyecanla sürdürecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

Bu haber toplam 1698 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim