• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kemal Özer: İnsanlığı virüsle terbiye yahut virüslerle insanlık arasında harp

Kemal Özer: İnsanlığı virüsle terbiye yahut virüslerle insanlık arasında harp

İnsanlığı basit bir virüs olan koronaya teslim edenlere şapka çıkarmamak elde değil. Bu şeytanî aklın koronasından değil de, koronanın ardına saklanarak yapmakta olduklarından korkmak gerek. Gelin önce tabiat ve bedenlerimizin bir parçası olan ve son haftalarda ise hayatımızı istila eden kelimelere bir bakalım.

Yaşı müsait olanlar bilir ki, eskiden hastanelerde intânîye servisleri vardı. Şimdiki enfeksiyon servisleri yani. Kelimelerimiz Batılılaştıkça ne yazık ki biz de özümüzden, tarihimizden, ruhumuzdan dolayısıyla kendimizden kopuyoruz.

Türkçeyi tahrif etmek için “ömür tüketen Kemalistler, ‘sârî’ kelimesi yerine ‘bulaşıcı’ diye bir şey uydurdular. İçimize öylesine işledi ki, uydurukçaya ait olduğunu bile fark edemiyoruz. Mesela bevliyeyi ‘üroloji’ yapan tıpçılar, intaniyeyi de ‘enfeksiyon’a çevirdiler.

Fransızca ‘mikrop’ kelimesinin yerine biz ‘intânî’ kelimesini kullanırdık. Arapça kökenli gibi gözükse de Türkçe olup, ecdadın türettiği bir kelime…

Devamı: http://www.gercekhayat.com.tr/yazarlar/insanligi-virusle-terbiye-yahut-viruslerle-insanlik-arasinda-harp/

Bu haber toplam 204 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim