• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Kenan Alpay: “Batı Başkentlerinin Dolduruşu” Masalı

Kenan Alpay: “Batı Başkentlerinin Dolduruşu” Masalı

Çok uzun boylu şeyler söylemek istemiyorum. Çünkü sevgili Hakan Albayrak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve TİKA eski Başkanı Dr. Serdar Çam’ın Mavi Marmara seferi üzerine yayınladığı tutarsız ve her tarafından çirkinlik saçılan mesajına gereken cevabı güzel bir biçimde verdi. Evet, daha birçok kimse Serdar Çam’ın her tarafından oportünizm ve komplo teorisi fışkıran, Filistin meselesine şaşılık ve şaşkınlıkla malul yaklaşımına tepki gösterdi.

Ancak Serdar Çam’ın Mavi Marmara seferine ilişkin zamanın ruhunu, kimi siyasetçi ve bürokratların muhteris ruhlarını çok iyi yansıtan mesajından pekâlâ sevinenler, coşanlar da oldu elbette. İslami kimlik ve faaliyetleri sömürgeci Batı’nın kurgusu gibi pazarlayan oryantalist tezlerden hiçbir farkı olmayan bir söylem “içeriden” birileri tarafından güya “dostça” duygularla telaffuz ediliyor.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/kenan-alpay/bati-baskentlerinin-doldurusu-masali-32431.html

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim