• İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Kenan Alpay :Bölgesel ölçekte dengeler değişirken

Kenan Alpay :Bölgesel ölçekte dengeler değişirken
Etrafımızda sular durulmak bir tarafa geçen her vakit siyasi, askeri ve ekonomik hesaplar ciddi ciddi değişiyor, hesaplaşmalar giderek sertleşiyor.

 Mesela İsrail son üç yıl içerisinde beşinci kez seçime gitmeye mecbur kalıyor. Lakin Başbakanı Naftali Bennet ile İsrail’de koalisyon hükümetinin iki asli unsurundan biri olan Dışişleri Bakanı Yair Lapid seçime gitmeye mecbur kaldıkları bir vasatta gerçekleştirdiği İstanbul ziyaretinde son derece “romantik ve ümitvar” ifadeler içeren mesajlar veriyordu. 

Biri Filistin’de, Diğeri Suriye’de İşgalci

Türkiye’de diplomasi, ticaret veya turistik maksatlarla bulunan İsrail vatandaşlarına İran istihbaratıyla bağlantılı gruplar tarafından suikastlar yapılacağına dair haberler son haftalarda gündemi epeyce meşgul ediyordu. Bu haberlerin gerçek mi yoksa Türkiye-İran ilişkilerini germeye matuf dezenformasyon faaliyetleri mi olduğu meselesi kamuoyunun kafasını meşgul ediyordu. Fakat İstanbul’da yapılan bazı operasyonlarda İran hesabına suikast hazırlıkları yapan ekiplerin gözaltına alındığı yönünde bilgiler de paylaşılınca farklı bir iklim oluşmaya başladı. Ülkeden kaçan muhalif isimlere yönelik kaçırma, işkenceli sorgu ve suikast geleneği birçok defa cürmü meşhud yapılmış olmasına rağmen İran istihbaratı hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ediyordu. Üstelik İran bütün bu kirli-kanlı planları için Türkiye’de kendisine bağ(ım)lı klasik müzahir çevreleri aşıp asker, polis, savcı vs. son derece geniş bir portföyle çalışma imkânlarını geliştirmeyi de becermişti. Irak ve Suriye’deki kadar değilse de Şii-Farisi hegemonyasını genişletmek namına Türkiye’de de gayri nizami harp unsurlarını devrede tutuyordu İran.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/kenan-alpay/bolgesel-olcekte-dengeler-degisirken-39415.html

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim