• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Kenan Alpay: Klişelerle aydınlanan, polemiklerle ilerleyen ilk toplum olacağız

Kenan Alpay: Klişelerle aydınlanan, polemiklerle ilerleyen ilk toplum olacağız

Sorarsanız muasır medeniyet yolunda ışık hızıyla ilerliyorduk ki maalesef çok partili siyasal sistemle karanlığa mahkûm oldu modern Türkiye. Sanayiden tarıma, akademiden sanata dört başı mamur bir Atatürk mucizesi yaşarken dünyanın büyük devletleri kıskançlıktan parmak ısırıyorlardı da ah şu gerici siyasi görüşleri iktidara taşıyan kandırılmış halkımız hep bozuverdi bu güzelim sistemi. Atatürk’ün gösterdiği yoldan, kurduğu ülküden sapan siyaset ve toplumu doğru yola eriştirmek üzere ordumuz vesayet etmekten de darbe yapmaktan da yorulup bitap düştü ama bu benzersiz kıymeti idrak edebilen ne kadar az. 

Her şey daha fazla modernize oluyor, teknik ve teknolojik gelişim hayatın bütün katmanlarını etkisi altına alıyor, akademik şüphecilik ve iktisadi kalkınmaya dair bütün toplum formasyondan geçiriliyor ama aklıselim yerine fanatizm, fazilet yerine cehalet, itidal yerine saldırganlık yaygınlaşıyor süratle. Pahalı zevklerin, ucuz duyguların müşterisi olmak üzere kitlesel düzeyde patlamalar yaşanıyor. Zamana ve mekâna kalite katacak zekâ ve edep pırıltısından mahrum olanlar tabii ki sahip oldukları eşyaların marka değeriyle veya yakalarına taktıkları rozetlerle övünç duyabiliyorlar sadece.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/kenan-alpay/kliselerle-aydinlanan-polemiklerle-ilerleyen-ilk-toplum-olacagiz-33586.html

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim