• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Konya 19 °C
  • Sakarya 21 °C
  • Şanlıurfa 27 °C
  • Trabzon 17 °C
  • Gaziantep 25 °C
  • Bolu 22 °C
  • Bursa 20 °C

Leyla İpekçi'den: 'Tevhid sosyolojisi' ve adalet algımız

Leyla İpekçi'den: 'Tevhid sosyolojisi' ve adalet algımız
Toplumsal çalkantılara, ayrışmalara, hızlı değişim ve dönüşümlere isim vermek üzere baktığımızda çoğunlukla bir görüntüye odaklanıyoruz ve verdiğimiz adlarla o görüntüyü donduruyoruz.

leylaipekcihdToplumsal çalkantılara, ayrışmalara, hızlı değişim ve dönüşümlere isim vermek üzere baktığımızda çoğunlukla bir görüntüye odaklanıyoruz ve verdiğimiz adlarla o görüntüyü donduruyoruz. Sözgelimi bugünkü konjonktürün çok sevdiği bir terimle kutuplaşma dediğimizde toplumun siyasi, manevi, iktisadi her türlü özelliğini bu kavramla tercüme ederek, olguyu en mikro düzlemlerde bile doğrulamaya uğraşıyoruz. Sosyolojiyi olguların diline indirgemekle bizimki gibi karmaşık, değişken bir toplumun ruhuna dokunmakta zorlanıyoruz çoğunlukla.

Yazının devamı için: http://yenisafak.com.tr/yazarlar/leylaipekci/tevhid-sosyolojisi-ve-adalet-algimiz/54205

Bu haber toplam 557 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim