• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Mahmut Erdemir: Ankara’nın da Edebiyat Festivali oldu

Mahmut Erdemir: Ankara’nın da Edebiyat Festivali oldu
Ankara; İstanbul'dan sonra ülkemizin en kalabalık ikinci şehri. Başkent olması nedeniyle, siyasi parti genel merkezlerinin, bakanlıkların ve kamu kuruluşlarının ağırlıkta olmasından dolayı genelde “memur” şehri olarak anılıyor.

Bu anılmaya “üniversite şehri” ni de eklemek gerek. 10'u devlet olmak üzere tam 22 üniversitede binlerce öğrenci eğitim öğretim görüyor.

Geçmişte, zengin kültürel mirasıyla, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış şehirde bugün; Ankaralıların ama özellikle gençlerin dikkatini çekecek gündelik yaşamı şekillendirecek “milli ve yerli” çerçevede kültür, sanat, edebiyat faaliyetlerinin gerçekleştiğini söylemek, iddia etmek elbette zor.

Hakkı teslim adına şunu da söylemeliyim ki;  Kimi üniversiteler ve yerel yöneticiler küçük ölçekte de olsa kültür, sanat, yayın faaliyetleri yapıyorlar.

Diğer yandan; genelde seçim zamanlarında yerel yönetimlerin ülkemizden tanınmış pop sanatçılarını bazen de yurt dışından getirttikleri  müzik grupları meydanlarda kalabalıkları kültürel etkinlik adı altında coşturuyor...!

Kendi gençlik döneminde de sosyal faaliyetlerin ve kültürel ortamların içinde yetişmiş olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kültürün, sanatın ve edebiyatın etkileme, dönüştürme gücüne inanan bir lider.

mahmut-erdemir-001.jpeg

Erdoğan, 20 yıllık iktidarları boyunca hayatın hemen hemen tüm alanlarında gösterdikleri üstün başarıyı kültür-sanat alanındaki projeleri özellikle himaye etmelerine rağmen bu alanda yeteri kadar gelişme ve iyileşme sağlayamadıkları özeleştirisini yapıyor.

Kültür sanat faaliyetleri için uygun bir iklim var

Doğrusu; medeniyet değerlerimizi de içine alan kültür, sanat ve edebiyat faaliyetlerini düzenlemek isteyenler için çok müsait bir iklim ve iş birliği yapacakları deneyimli, tecrübeli sivil toplum kuruluşları var.

O kuruluşlardan biri ve en önemlisi kamu yaranına çalışan Türkiye Yazarlar Birliği’dir. Türkiye’nin yedi bölgesinde, tüm illerinde kültüre, sanata ve edebiyata dair yapılacak her konuşma ve her değerlendirmede mutlaka TYB’nin adı geçer.

1978 yılında Ankara’da kurulan, sadece Türkiye sınırları içindeki faaliyetleriyle değil, uluslararası ve milletlerarası toplantılarıyla da 45 yılı dopdolu geçiren TYB yine kendine yakışan bir iş yaptı.

TYB Ankara Şubesi, Mamak Belediyesinin destekleriyle “Ankara Edebiyat Festivali” düzenledi.

TYB kurucu ve şeref Başkanı, yazar, mütefekkir D. Mehmet Doğan ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın zaman zaman gündeme getirerek Ankara’ya çok yakışacağında fikir birliği içinde oldukları festival Ankara’da ilk kez gerçekleşti.

Festival, Mamak’ta Musiki Muallim Mektebi’nde büyük bir coşku ve heyecanla beş gün sürdü; Edebiyatta Türkiye'nin en iyileri olan isimlerle birlikte Ankaralı yazar ve şairler edebiyat festivalinde  bir araya geldiler.

Devamı: https://www.anadolugazete.com.tr/ankaranin-da-edebiyat-festivali-oldu-5935yy.htm

Bu haber toplam 341 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim