• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Mehmed Şevket Eygi, rahmet-i Rahman'a kavuştu

Mehmed Şevket Eygi, rahmet-i Rahman'a kavuştu
Uzun yıllar Milli Gazete'de "Takvimden Yapraklar" başlığı altında köşe yazıları yazan gazeteci yazar Mehmed Şevket Eygi, vefat etti.

Mehmed Şevket Eygi, bir süre tedavi gördüğü hastaneden evine taburcu edilmişti. Bugün tekrar rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Eygi, tedaviye cevap veremedi ve vefat etti.

Eygi'nin yakınlarından Atilla Şentürk'ün verdiği bilgilere göre; Mehmed Şevket Eygi, saat 22.32'de hayata gözlerini yumdu.

Türkiye Yazarlar Birliği ve Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı yönetimi olarak değerli yazarımıza rahmet, yakınlarına, camiamıza sabır ve başsağlığı diliyoruz.

 

Mehmet Şevki Eygi Kimdir ?

Mehmet Şevket Eygi, 7 Şubat 1933'te Zonguldak’ta doğdu. Eğitim hayatına Galatasaray Lisesi'nin ilkokulunda başladı.

Galatasaray Lisesi’nden sonra burslu olarak kazandığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde lisans derecesinde eğitim gördü.

Eygi, öğrencilik yıllarında çevirmen olarak Fransız Kültür Merkezi’nde çalıştı. 1956 yılında SBF’nin Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda açık bulunan mütercimlik kadrosunda işe başladı.

1957 yılında "İslam" dergisini çıkardı.  "Yeni İstiklal" gazetesiyle gazeteciliğe başladı. Mehmed Şevket Eygi, 1966 yılında ise "Bugün" gazetesinde çalışmaya başladı.

1976’da haftalık "Büyük Gazete"yi çıkardı. 1986’da "Günaydın" gazetesince bir süre çıkarılan "Yeni Haber" gazetesinde günlük yazılar yazdıktan ve kısa bir süre de "Zaman" gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapan Eygi, birkaç ay da "Hürriyet" grubunun çıkardığı "Son" "Çağrı"da yazdı.

 "Din Düşmanlığı Terörü" başlıklı yazısından dolayı 9 Ekim 2002’de bir yıl sekiz ay hapis cezasına mahkûm edildi.

Türkiye Yazarlar Birliği 1995 Yılı Basın / Fıkra Dalı Ödülünün sahibi olan Eygi 1991 yılından itibaren Milli Gazetede günlük makaleler yazıyordu.

Eserleri:

Düşünce-Araştırma: Müslüman Kardeşim Uyan, Müslümanın Yüz Vazifesi, Gıybet İlleti, Bir Kaç Yazı, Namazı Dosdoğru Kılmak, Ehl-i Sünnet'i Savunuyorum. İslâmî Konular (1994), Yahudi Türkler yahut Sabetaycılar (2000), Yakın Tarihimizde Cami Kıyımı (2003), Çareler Çözümler Teklifler Tenkidler, Resmi Tarih Yalanları (İlber Ortaylı, Mete Tunçay, Yavuz Bahadıroğlu  ile, 2010)

Sadeleştirme:

Namazı Dosdoğru Kılmak (Necmeddin Kübra’dan sadeleştirme, 1976)

Bu haber toplam 1338 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim