• İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Mehmet Acet: Irak/Suriye’ye operasyon, Ukrayna savaşının sürmesini/bitmesini isteyenler, ABD ve Rusya ile ilişkilerde hassas dengeler vs.

Mehmet Acet: Irak/Suriye’ye operasyon, Ukrayna savaşının sürmesini/bitmesini isteyenler, ABD ve Rusya ile ilişkilerde hassas dengeler vs.
PERDE ARKASINDA NELER OLUYOR?Doğrusunu isterseniz, şimdiye kadar herhangi bir yazıya bu kadar uzun bir başlık attığımı hiç hatırlamıyorum.

Anlatacağım arka plan bilgileri bütün bu konularla alakalı ve önemli bilgiler olduğu için, biraz dikkatleri toplama adına böyle yaptığımı farz edin en iyisi.

Ülkeye hükümet edenlerin önünde, içerisinde ciddi riskler barındıran, o nedenle bir ‘jonglör ustalığıyla’ yürütülmesi/yönetilmesi gereken zorlu meseleler var.

Riskler ama aynı zamanda da büyük fırsatlar…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın küresel liderliği böyle bir dönemde hem riskleri göğüslemek, hem de fırsatların kollanması adına Türkiye için büyük bir nimet.

Kendisini sevmeyenler, muhalefet edenlerin bir kısmı da bu gerçeği görüyor, bu durumdakilerin bir kısmı da bunu cılız bir sesle de olsa dillendirebiliyor.

Dirayet, kararlılık, cesaret ve tabi geniş anlamda istişare gerektiren süreçler bunlar.

YENİ BİLGİ: AVRUPALI LİDERLER BİREBİR GÖRÜŞMELERDE ERDOĞAN’A “LÜTFEN BU SAVAŞI BİTİRİN” DİYORLAR

Hangi savaşı?

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı.

Ya da Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini.

Aktaracağım perde arkası bilgilerden bir tanesi bu.

Deniyor ki:

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali başladığında koro halinde ABD ve İngiltere’nin yanında yer alan Avrupa ülkeleri, zaman ilerledikçe bu tavırlarını değiştirmeye başlamışlar.

Daha doğrusu değiştirmek zorunda kalmışlar diye düzeltelim.

Niçin?

Öncelikli olarak Rusya’ya yaptırımlar, kendi ekonomileri ve enerji ihtiyaçları için ciddi riskleri beraberinde getirdiği için.

Amerika uzakta ve Avrupa’nın bu anlamda yaşadığı sıkıntıların hiçbirini hissetmiyor.

Güvenlik garantileri nedeniyle Amerika’ya ses çıkaramayan Avrupa ülkeleri ise, savaşın uzamasından son derece rahatsız.

Bunu nereden anlıyoruz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptıkları görüşmelerde açıkça, “Bu savaşı lütfen durdurun” diye ricacı olmalarından anlıyoruz.

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/mehmet-acet/3280681-iraksuriyeye-operasyon-ukrayna-savasinin-surmesinibitmesini-isteyenler-abd-ve-rusya-ile-iliskilerde-hassas-dengeler-vs

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim