• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Mehmet Barlas: Macron ile Napolyon’un ortak yanları kendilerinden büyük kadınlara aşık olmaları mı?

Mehmet Barlas: Macron ile Napolyon’un ortak yanları kendilerinden büyük kadınlara aşık olmaları mı?

Fransa Cumhurbaşkanı Macron zıpırlıklarını sürdürdükçe, nedense bazıları Napolyon'u hatırlıyor... Milli Savunma Bakanı Akar da, Doğu Akdeniz konusunda açıklamalarda bulunurken, Macron'un iki yüzlü tavrına tepki göstermiş ve şöyle demiş:
"Macron buradaki problemlerin üzerine benzin döküyor. Bu da çözümü uzattıkça uzatıyor. Hayal gören Macron'un kendisi. İki yüzyıl önce ölen Napolyon'un rolünü kapmaya çalışıyor ama buna gücünün ve boyunun yetmeyeceğini de hep beraber görüyoruz." Zaman da kişiler de çok farklı... Napolyon ile Macron'u eşlerinin kendilerinden yaşlı olması ile belki karşılaştırabiliriz.

Macron'un yaşlı eşi
Henüz 16 yaşında olan Emmanuel Macron, 41 yaşındaki Brigitte ile tanıştığında Amiens'deki bir okulda öğrenciydi. "Komedi sanatı" adlı bir tiyatro oyununun provaları sırasında öğretmen ve öğrenci birbirlerine yakınlaştı. Bu yasak aşkın ortaya çıkmasını önlemek için okul değiştiren Macron, eğitimine Paris'teki bir kolejde devam etti. Öğretmeni Brigitte Trogneux ise Amiens'de kaldı. Macron'un okuluna veda ederken öğretmenine şöyle dediği rivayet ediliyor: "Ne yaparsanız yapın, bir gün sizinle mutlaka evleneceğim." Emmanuel Macron, 2007 yılında bu hedefine ulaştı. Brigitte, 23 yıllık eşi Andre Louis Auziere'den boşanarak genç sevgilisinin yanına Paris'e taşındı. Emmanuel Macron ve Brigitte Trogneux, kısa süre sonra da evlendi. Macron, kendisinden 24 yaş büyük olan karısıyla ilgili yorum yapanları kadın düşmanı ve homofobik kişiler olarak tanımladı.

Devamı : https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/09/19/macron-ile-napolyonun-ortak-yanlari-kendilerinden-buyuk-kadinlara-asik-olmalari-mi

Bu haber toplam 198 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim