• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Mehmet Beyhan: Diplomasi ile Tuzakları Bozmak

Mehmet Beyhan: Diplomasi ile Tuzakları Bozmak
Bir ülkenin sahip olduğu nüfus, toprak, ekonomi, askeri kapasite, entelektüel derinlik, coğrafi konumu vs. bütün bunlar gücü meydana getiren hammaddedir. Diplomasi ise, bütün bu faktörleri bir araya getirerek somut bir güce dönüştürür.

Diplomasinin önemini iyi kavramış ve doğru uygulayan bir siyasetçi, ülkesinin etkisini çok yüksek seviyelere çıkartırken, önemini iyi kavrayamamış bir siyasetçi ise, güç unsuları lehine olsa bile ülkesine zarar verebilir.

Bu bağlamda Almanya’da Otto Von Bismarck İle Adolf Hitler benim için çok çarpıcı örneklerdir. Bismarck diplomasinin olanaklarını çok iyi kullandığı için tek kurşun sıkmadan Alman Birliğini sağladı. Hitler ise, diplomasiye fazla önem vermediğinden dolayı hem ülkesini böldü hem de ağır savaş tazminatına mahkûm etti.

Diplomasinin önemi ve niteliğiyle ilgili çok şey söylenebilir ama asıl üzerinde durmak istediğim husus; Türkiye’nin etrafında oluşan tehditlere ve tuzaklara dikkat çekmektir.

Çok kutuplu dünya sisteminde Türkiye’nin etrafında birden çok gücün çıkardığı istikrarsızlığın temel amacı Doğu Akdeniz’de bulunan enerji kaynaklarını elde etmektir.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kararlılığını kırmak için mücadele alanını bir yay gibi gererek genişletmeye çalışıyorlar. Suriye, Libya, Azerbaycan’dan sonra, şimdide Mısır’ı katmak istiyorlar. Türkiye ile Mısır’ı çatıştırmak istiyorlar. Bu bir tuzaktır ve tuzağın pişirildiği yer ABD’deki bir takım Siyonist lobilerdir. Ne yazık ki, Sisi yönetimi bu tuzağa düşecek kadar zayıf görünüyor.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/mehmet-beyhan/diplomasi-ile-tuzaklari-bozmak/haber-245233

Bu haber toplam 239 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim