• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Mehmet Beyhan: ​İtalya seçim sonuçları neyin işareti

Mehmet Beyhan: ​İtalya seçim sonuçları neyin işareti

Geçtiğimiz günlerde İtalya’da yapılan genel seçimleri 45 yaşındaki Giorgia Meloni liderliğindeki aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri ve parçası olduğu sağ ittifak kazandı. Üstelik sağ ittifak hem Senato hem de Temsilciler Meclisinde hükümet kuracak salt çoğunluk sayısını elde etti.

İtalya seçim sonuçları ile ilgili şu üç hususun altını çizmemiz gerekir. Birincisi,2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk defa aşırı sağcı bir başbakan seçildiğinin altını çizmemiz gerekir. Zira bu hareket, köklerini BenitoMussolini’nin faşistlerinden alıyor.

İkincisi,sağcılar AB’nin İtalya ekonomisine zarar verdiğini her fırsatta ileri sürüyorlardı ve seçim kazandılar. AB’ye karşı olduğu hâlde seçimin kazanılması altı çizilmesi gereken bir husustur. AB’nin en büyük üçüncü ekonomisi olan İtalya’da sağ ittifakın Senato ve Parlamentoyu kontrol etmesi ekonomiyi olumsuz ekiler mi? Bunu bekleyip göreceğiz.

Üçüncüsü,Meloni seçimi kazandıktan sonra, ilk tebrik mesajları Avrupa’daki AB karşıtı partilerden gitti. Bana göre bu da Avrupa Birliği’nin geleceği hakkında altı çizilmesi gereken bir husustur.Fransa’daki aşırı sağcı Le Pen: ‘’İtalyan halkı vatansever ve milliyetçi bir hükümet seçerek kaderini tekrar kendi eline almaya karar verdi. Anti-demokratik ve kibirli Avrupa Birliği’nin tehditlerine direnerekbüyük bir zafer elde ettiler’’ ifadesini kullandı.

***

Ekim 1992’nin sonunda BenitoMossolini’nin faşist taraftarları siyah gömlekler giyerek Napoli’den Başkent Roma’ya yürüyerek teslim almışlardı. O yüzden tarihe ‘’Kara Gömlekliler’’ olarak geçtiler.100 yıl sonra,aynı faşist zihniyet tarafından Roma, seçimle teslim alındı.

Peki, ne oldu da böyle bir sonuç oldu?

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/italya-secim-sonuclari-neyin-isareti-5299/

Bu haber toplam 286 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim