• İstanbul 7 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 10 °C
  • Konya 7 °C
  • Sakarya 8 °C
  • Şanlıurfa 13 °C
  • Trabzon 13 °C
  • Gaziantep 9 °C
  • Bolu 4 °C
  • Bursa 9 °C

Mehmet Beyhan: Yunanistan Değil ABD Ne Yapmak İstiyor?

Mehmet Beyhan: Yunanistan Değil ABD Ne Yapmak İstiyor?
Türkiye,3 Kasım 2002 seçimlerinden bugüne kadar yaklaşık 20 yıl boyunca Erdoğan’ın güçlü liderliğiyle siyasi bir istikrar sağladı.

 Uzun süre siyasi istikrar sağlanınca Türkiye hem iç politikada hem de dış politikada önemli kazanımlar elde etti.

Hatırlanacağı gibi hükümet değişikliklerinin sık yaşandığı dönemlerde ortaya çıkan olumsuzluklar artık yaşanmamaktadır. Özellikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile elde edilen siyasi istikrar, kalıcı bir hâle getirildi.

Her ne kadar dış politika, partiler üstü bir alan olsa da hükümetlerin sık değişmesi izlenen dış politika üzerinde olumsuz etkiler bıraktığı bir gerçektir. Geçmişteki tecrübelerden biliyoruz ki yürütülen görüşmeler, hükümet her değiştiğinde ister istemez kesintiye uğruyordu.

Bu nedenle ABD, tekrar 90’lı yıllardaki sık hükümetlerin değiştiği istikrarsız bir Türkiye istiyor. Hükümetlerin sık değiştiği o yıllarda, çevremizde ve dünyada meydana gelen gelişmeler konusunda birbirinden farklı uygulamaların yaşandığını tecrübe ettik.

Bugün mevcut iktidar, Suriye’de PKK’yla mücadele etmek için stratejik noktalarda askeri üsler kurmuş durumda. Keza Doğu Akdeniz’deki haklarımızı korumak ve Afrika’da daha etkin bir dış politika izlemek için Libya ile çok yönlü stratejik anlaşmalar yaptı.

Ana muhalefet Partisinin lideri Kılıçdaroğlu ‘’ne işimiz var Suriye’de’’ve ‘’ne işimiz var Libya’da’’ diye eleştirmişti. Keza Ukrayna-Rusya Savaşında başarılı bir denge siyaseti izleyen iktidarı, Meral Akşener, ‘’ neden ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara dâhil olmuyoruz’’ diye eleştirmişti.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/yunanistan-degil-abd-ne-yapmak-istiyor-2846/

Bu haber toplam 288 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim