• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Mehmet Nuri Yardım: Peygamberimiz

Mehmet Nuri Yardım: Peygamberimiz

Peygamber Efendimiz, büyük önderimiz… Dünyayı şereflendirdiğin geceyi yine ümmetin olarak derin bir hasret ile anıyor, o manayı idrak etmeye çalışıyoruz. İnsanlığa muştu, yeryüzüne müjde, âleme rahmet, beşere kurtuluş oluşunu kim unutabilir? Üstüne kalın gaflet perdesini kim çekebilir?

İslam’ı anlatan Nebi’yi, Kur’an’ı açıklayan Resul’u, iyi ahlakı dile getiren o yüce Kılavuzu, asırlar geçse de, nice devirleri kuşatan tülün ardından yine hatırlamamak mümkün mü? O kurtarıcıyı sevmemek, O’na bağlanmamak kabil mi?

Ki Sen, cahiliye bataklığında çırpınan Kureyşlilere edebi ve hakikati öğretendin, sevgiyi, şefkati, merhameti, doğruluğu, sadakati gösterendin. Yoldan çıkmış, azmış, kötülüğü seçmiş, kan dökücü insanlara parlak ışıkları işaret edendin.

Kendilerine bile hayrı dokunmayan putlara tapınanları uyandıran, onlara Rablerini tanıtandın. Seninle istikameti bulan, doğru yola erişen, Hakk’ı gören ve hidayete erenler, peşinden hiç ayrılmadı. Zira “sünnet-i seniyye edeb”ti.

Yüzyıllar geçti aradan. Bir kısım Müslümanlar yine yoldan çıktı bugün. Yine gaflet çamuru içinde yüzüyorlar. Yine ‘müminlerin kardeşlik’ sırrını unuttu bazıları. Düşüncesizce zalimlerin yanında durup kâfirlerin içinde saf tuttular. Bu hazin hâl, bize büyük keder veriyor.

Öz kardeşleri çile çekerken ve bir parça ekmeğe muhtaç iken, üstelik tepelerinden ölüm yağarken hâlâ uyanmayan ve şuursuz hâline devam eden sözde ‘Müslüman’lar içimizi acıtıyor. Gözler şaşkın, ruhlar kararmış, kalpler katılaşmış, diller lâl olmuş âdeta. Vaziyet hüzün dolu ama bu karanlık gecenin sabahına dair ümidimizi koruyoruz.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/peygamberimiz-/

Bu haber toplam 196 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim