Bugüne kadar yabancı bir dünyaya kapı araladığı ve bize başka ufuklar sunduğu için abone olduğumuz yabancı platformlar, bugün Türk yapım şirketlerine sipariş ettikleri dizilerle “Türk’ün Türk’e propagandası” seviyesini aşamıyor.
Oysa başka kültürleri ve bakış açılarını tanımak için abone olmuştuk. Televizyonlarda reklâm arası izletilen Türk dizilerini izlemek için yabancı platformlara ihtiyacımız yok. Zaten çoğu dizi, onlarca dakika süren TV reklâm kuşağından arındırılmış şekilde YouTube üzerinden yayınlanıyor. TV başında beklemeye gerek kalmıyor.
Adı üzerinde ‘yabancı’ platformlar, doğal olarak belli bir dünya görüşüne ve hayat felsefesine sahip. Ancak iş, “X yabancı platformun ilk Türk dizisi” diye sunulan yapımlara gelince, burada yaptıkları tercihler sırıtıyor. Örneğin ülkemize girmek için gün sayan Disney+ adlı platformun ilk Türk yapımı dizisinin Ezîdî (Yezîdî) toplumunu konu alıyor olması bilinçli bir tercihtir.






























Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.