• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Memiş Okuyucu: Ahilik Yolunda OSTİM ve Ahilik Şûrası

Memiş Okuyucu: Ahilik Yolunda OSTİM ve Ahilik Şûrası
OSTİM Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ankara’da 3 gündür (2-4 Aralık 2022) devam eden Ahilik Şûrası 4 aralık pazar oturumlarının ardında Ahi Şerafeddin Camii (Aslanhane Camii) bahçesinde okunan sonuç beyannamesi ile tamamlandı.

OSTİM teknik Üniversitesi ve Ostim idaresi, Hamilik Okulu Vakfı ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin işbirliğiyle düzenlenen Ahilik Şûrası’nda, alanında yetişmiş mütehassıs 25 ilim ve düşünce adamı altı oturumda tebliğlerini sundular. Yedinci ve son oturumda ise, ahilikten ilhamlar taşıyan ve model oluşturan örnek çalışmaların sahipleri, başarı hikâyelerini katılımcılarla paylaştılar. 3. günün sonunda Ahiliğin sembolik seremonisi icra edildi. Meslekte ustalığı tescil mahiyetindeki şed kuşatma merasimi yapıldı.

“Ahî Şerafeddin’in Aziz” hatırasına, “Her Gün Yeniden Kurulur Birlik 21. Yüzyılda Yiğitlik, Ahîlik ve Dirlik” alt başlığı ile yapılan şûraya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan destekleyici bir telgrafla katıldı.

Şûra’da tebliğ sahipleri ahiliği dünü, bugünü ve geleceğe bakan yönleriyle ele aldılar. Ahiliğin terbiye yönü, cemiyet inşasında ahiliğin tesirleri, ticarette takip ettikleri yol ve metotlar ve insan yetiştirme yönlerinin ele alındığı bu tebliğ sunumları şûrayı takip edenlerce alaka ile takip edildi.

Bu organizasyona imza atan dört kuruluşumuz çok büyük bir memleket hizmeti ifa etmişlerdir. Medeniyetimizin inşası yolunda bir büyük ilim ve kültür çalışması ile ahiliği bugünkü nesillere tanıtıp anlatma yolunda pek kıymetli bir vazife yerine getirmişlerdir. Bu yönüyle Ostim idaresi Başkanı Orhan Aydın, Ostim Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, Ankara Sosyal Bilimler üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ı gönülden teşekkür ediyoruz. Şûranın aksakalı ve son yarım asırlık kültür hayatımızın üstad hocası TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ı bu çalışmaların oluşumu ve muhteva derinliği ile hayata geçirilmesindeki rolüyle tebrik ediyoruz. Ahilik Şûrasının proje müellifi Hacı Bayram Bulgurlu ile programın akademik çerçevesinin koordinasyonunu üstlenen Doç. Dr. Muhammet Enes Kala’yı da mahsus takdirlerimizi iletiyoruz.

Bilgi ve çalışmalarıyla ülkemizin dört bir yanından gelerek şûraya katılan ilim ve fikir adamlarımızı da tebrik ve teşekkür faslında unutmamak gerekiyor.

Şûrada iki nokta çok bariz bir şekilde ortaya konuldu:

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/ahilik-yolunda-ostim-ve-ahilik-surasi/

Bu haber toplam 184 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim