• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Memiş Okuyucu: Hârezmî Eğitim Modeli

Memiş Okuyucu: Hârezmî Eğitim Modeli

Disiplinler arası geniş bilgisi olan, algoritmayı ilk defa kuran, sıfırı ilk bulan isim olarak bilim tarihine geçmiş ve bilgisayarın babası da sayılan bir büyük bilim adamı: Hârezmî. Şimdilerde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Harezmî Eğitim Modeli adıyla telif edip, dört yıldır uygulamaya başladığı bir büyük projenin adı olmuş ve İstanbul’dan başlayarak tekrar hayatımızda yer almaya başlamış.

Çocuklarımızın teknolojiyi doğru kullanarak üretime kanalize edilmelerinin yanında yeni keşiflere kapı aralayan, özgür zihin gelişimi sağlayan orijinal ve gerçekten insanımızın zekâsını yansıtan telif bir proje. En az üç en fazla altı öğretmenle uygulanan bu maarif projesinin en dikkat çekici özelliği öğretmenlerin rehberliğinde, öğrencilerin; düşünce, metot, davranış olarak  inisiyatif alan bir hüviyete bürünmeleri.

Öğrencileri kararlarda belirleyici kılan, aldığı kararların takipçisi yapan, araştırma yol ve yöntemlerine aşinalıklarını geliştiren  bir proje.

Bu modelle eğitim ve öğretim faaliyetlerinde çocuklar etik ve ahlâkî değerleri özümsemekte. Zihin ve ruh dünyalarında çalışma etiğini, çalışma ahlâkını davranış haline getirebilmektedirler. Bu eğitim modelinin bir diğer önemli tarafı da çocukların dijital mecraları güvenle kullanabilme kapasitelerini geliştirmesidir.

Hârezmî Eğitim Modelinin en temel niteliği ise, bilimsel araştırma metodunun bir davranış haline getirerek öğrencilere nitelikli bir bakış kazandırmasıdır. Bu çalışmanın proje müellifi İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüdür. Sonuçları itibari ile eğitimin diğer bütün süreçlerine doğrudan ve dolaylı tesiri olduğu için, bu model genel bir eğitim modeli niteliği taşımaktadır.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/2021/06/16/harezmi-egitim-modeli/

Bu haber toplam 280 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim