• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Memiş Okuyucu: Yaşayan Üniversite; Sakarya Üniversitesi

Memiş Okuyucu: Yaşayan Üniversite; Sakarya Üniversitesi

Sakarya Üniversitesi, model bir üniversite haline gelmiş. 1970 yılında ‘yüksek okul’ adıyla kurulup, 1971 senesinde Sakarya Devlet Mimarlık olarak adı değiştirilen, sonraları Sakarya Mühendislik’e dönüşen ve 1992’den itibaren de üniversite olarak yapılandırılan, yarım asrı aşan geçmişiyle anlamlı bir hikâyesi var.

Köklü bir mazisi olan, gittikçe büyüyerek bir üniversite yapısına bürünmüş, bir kurumlaşmaya giden yapısı var. Geçmişinde kattığı kalite anlayışı ve yetiştirdiği nitelikli talebelerle Prof. Dr. Nevzat Kor Hoca’nın olduğu, pek çok isimsiz kahramanın hamurunda emeği bulunan, Anadolu insanımızın ilmi, fikri ve fiili  çaba ve heyecanını barındıran  bir güzide üniversitemiz. Sakarya şehri ve Sakarya Üniversitesi, sahip olduğu potansiyel ve taşıdığı kültürel ve ilmi kapasitesi ile İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı hüviyetini kazanmış durumda. Bilimin yeni çağdaki payitaht kapısı olmaya doğru gidiyor.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/yasayan-universite-sakarya-universitesi/

Bu haber toplam 389 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim