• İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

Mensur Akgün: Sorunlar ve fırsatlar arasında BAE ile ilişkiler

Mensur Akgün: Sorunlar ve fırsatlar arasında BAE ile ilişkiler
Türkiye insan haklarından ekonomiye, dış politikadan güvenliğe sorunları çok olan bir ülke.

Bazen siyasi öngörüsüzlüğümüzden, bazen başkalarının çıkar ve beklentilerimizi dikkate almamasından, bazen de kontrol dışı gelişmelerden sorunlarımızın bir yandan sayısı artarken, diğer yandan da var olanlar kronikleşip derinleşiyor. Bir alandaki sorun diğer alandakileri etkilemeye, hiç sorun olmayacak konular sorun olmaya başlıyor.

Bu yüzden herhangi bir sorunun çözümü sadece kendi başına değil bağlantılı diğer sorunların çözümü için de önemli. Türkiye’nin sorunlarını çözmek için sergilediği hemen her çaba da değerli. BAE ile ilişkilerin normalleşmesi, Ermenistan-Türkiye ilişkilerinde sıçrama gerçekleştirmek için yapılan açıklamalar ve sürdürülen müzakereler, İsrail’le yaşanan bahar havası bence takdire şayan.

Umarım Mısır ve Suriye başta olmak üzere yakın çevremizdeki diğer ülkelerle olan ilişkilerimizin normalleşmesi için geliştirilen inisiyatifler de başarıya ulaşır, Türkiye temel çıkarlarından fedakarlık etmeden pazarlıklarını sonuçlandırır. Unutmayalım ki geçmişe bakarak geleceği şekillendiremeyiz, düşmanlıklardan ve nefret dilinden barış çıkartamayız. Tarih boyunca savaşlar, krizler bittiyse, zafer ya da yenilgi kadar geçmişi geçmişte bırakmakla bitti.

Devamı: https://www.karar.com/yazarlar/mensur-akgun/sorunlar-ve-firsatlar-arasinda-bae-ile-iliskiler-1591387

Bu haber toplam 187 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim