• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Mevlüt Tezel: Altı kedisi olan kızıma iş ve koca bulun!

Mevlüt Tezel: Altı kedisi olan kızıma iş ve koca bulun!
Çin'de yerel bir TV kanalında altı kedisi olan 38 yaşındaki kızı için çok kaygılandığını söyleyen Zheng soyadlı kadın, kızına yardım edilmesini isteyince gündem oldu.

Zheng'in kızı Çin'in en iyi üniversitelerden birinden mezun olmuş. Şanghay'da bir süre çalışmış ama altı yıl önce istifa edip memleketi Çongking'e dönmüş. Ailesinin kendisine verdiği evi satan ve şu an kirada oturan kadın, tüm vaktini eve aldığı 6 sokak kedisinin videolarını çekip sosyal medyada paylaşmakla tüketiyormuş.
Zheng teyze, Çongking TV'de gözyaşları içinde kızının yaşam tercihlerini anlayamadığını söyledi:
"Umarım diğer insanlar gibi kızım da bir iş ve koca bulur. Ancak o şekilde bu dünyadan gözümüz açık gitmeyiz. Sokaktan kedileri topladı, şimdi de onlarla yaşıyor. Hayatının geri kalan kısmı için bu kedilere mi güveniyor?"

Çongking TV kadının kızına da ulaşmış. Yüzünü göstermeyen ve adını söylemeyen kadın ise "Annemle iletişim kurmaya çabalıyorum ama ikna edebildiğimi mi sanıyorsunuz? Bay Doğru ile karşılaşacak olursam neden olmasın?
Ama çöpçatanlık işlerine karışmayacağım" dedi.
'Vlogger'lık işinden para kazanamadığını ama gelecekte durumun tersine döneceğine inandığını belirten kadın, "Evimde neden evcil hayvan baktığımı anlamıyorlar" dedi.
Aslında kadın kimliğini açıklasa, kedileri için çektiği videolardan daha kolay para kazanırdı. Magazin malzemesi olmak istemediğinden dolayı kadını kutlamak gerek.
Tipik bir kuşak çatışmasıyla karşı karşıyayız. "Kızıma iş ve koca bulun. O sadece kedilerine güveniyor" diye ağlayan Zheng gibi dünyada birçok anne var.

HAYAT DAHA ZOR
Türkiye gibi birçok ülkede evlenme ve doğum oranları düşüyor. Boşanma oranları da artıyor. Yeni nesil gençler arasında, ebeveynleri gibi kendilerini aile kurumuna adamak istemeyenler var. İstemedikleri işlerde de çalışmıyorlar.
Elbette aile geleneğini sürdüren gençler de var, lakin özellikle iyi eğitim almış gençlerde evlilik oranı düşüyor. Çocuk sahibi olmayan ya da olamayan kadınlar içlerindeki anaç duyguyu hayvanlara taşıyorlar.
Özellikle İstanbul'da Beşiktaş, Nişantaşı, Cihangir gibi gözde semtlerde bu değişimi daha rahat gözlemliyorsunuz. Parklarda çocuklardan çok köpekli insanlar, pusette kedi taşıyanlar var.
Elbette herkesin hayat tarzı kendine, hayvan sevgisi de özel ve tatmin edici bir duygu ama Türkiye'de evlenme ve çocuk sahibi olma oranlarında düşüş yaşandığı da bir gerçek.
Evet, hayat eskisi gibi değil, daha zor. Çocuk sahibi olmak artık yaşam tarzını değiştiriyor. Gençler bazen zorunluluktan bazen de kolay geldiği için bireysel yaşamı tercih ediyor.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/sb-mevlut_tezel/2022/08/03/alti-kedisi-olan-kizima-is-ve-koca-bulun

 

 

Bu haber toplam 205 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim