• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Mine Alpay Gün: Köylere geri dönüş projesi

Mine Alpay Gün: Köylere geri dönüş projesi
Bebeklerin düşe kalka yürümeyi öğrendiği gibi. İnsanlıkta, salgında yaşamayı öğrenecek. Ülkemizde kısıtlamalar, 1 Haziran’da gevşetilmekte.

Fakat virüs tehlikesi geçmiş değil. Yeniden yaşama dalya derken, dikkati elden bırakmamak gerekmekte. Haberlerde izliyoruz insanlar bir tarak almak için çarşıya çıkmakta. Bayram alışverişleri izdiham içerisinde geçti.
Baklava sırasında uzun kuyruklar oluştu. Meşhur marka baklava, olmazsa olmazı, yemese ölecek. Sitelerdeki komşular maskesiz, mesafesiz ziyaretlerini aksatmadılar. Polise ekmek almaya gidiyorum diyen ahali, bayram ziyaretine koştu.
Hijyen hayatımızda hep olmalı, virüs olmasa da. 1 Haziran’dan sonra yeni sorunlar da start alacak. Trafik çilesi, insanları canından bezdirmek için pusu kurmuş beklemekte. İstanbul’un yollarının yetmediği, milyonlarca araç bir savaş meydanına çıkar gibi trafiği darmadağın etmeye yeminli. Toplu taşıma araçları da virüsün otağı ilan edildi, halk ne yapacak. Belediye behemehal deniz trafiğini ulaşıma açmalı. Doğayı daha az kirleten vapurlarla ulaşım sağlanmalı. Kamu personelinin işbaşı yapması da, işyerleri ve trafik için risk. Vardiya usulü, hiç olmazsa bir iki ay uygulanmalı. Ofislerdeki ve toplu taşımalardaki insan sayısı azaltılmalı. Zaten ofisler bilgisayarla çalışmakta, son iki ayda evden çalıştılar fazla da bir aksama olmadı; dönüşümlü gidecek elemanlarla, tedbirler oturabilir.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/4733835/mine-alpay-gun/koylere-geri-donus-projesi

Bu haber toplam 576 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim