18 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

AHMET VAROL: ABD’NİN MISIR’A TEPKİSİ GERÇEKÇİ Mİ?

Ahmet Varol: ABD’nin Mısır’a tepkisi gerçekçi mi?

02 Nisan 2020 Perşembe 10:14

Foreign Policy adlı Amerikan dergisinin yayınladığı bir habere göre, ABD Dış İşleri Bakanlığı’na, bir Amerikan vatandaşının geçtiğimiz Ocak ayında Mısır’daki Sisi cuntasının hapishanelerinde hayatını kaybetmesinden dolayı bu ülkeye yaptığı ve yılda toplam 1,3 milyar doları bulan askeri yardımın önemli bir kısmını kısması teklif edildi. 

Habere göre hem Mısır hem de ABD vatandaşlığına sahip olan Mustafa Kasım adlı şahıs geçtiğimiz Ocak ayında Mısır cuntasının hapishanelerinde hayatını kaybetti. ABD Başkanı Donald Trump, Mısır yönetimine onun serbest bırakılması için çağrıda bulunmuştu. Ancak bu çağrı karşılık bulmadı ve çağrının yapılmasından kısa bir süre sonra da anılan kişi cunta hapishanesinde hayatını kaybetti. 

Geçtiğimiz Mart ayı başında Yakın Doğu İşleri Ajansı Ofisi tarafından ABD Dış İşleri Bakanı Mike Pompeo’ya gönderilen notta, Mustafa Kasım’ın cezaevinde hayatını kaybetmesi sebebiyle ABD’nin Mısır’a yaptığı askeri yardımın 300 milyon dolarlık kısmının kesilmesi teklif edildi. 

Haberde bu adımın, ABD’nin uzun süreden beri önemli stratejik ortak olarak gördüğü Mısır’ın cezalandırılması konusunda Kongre’de bir girişimde bulunulmasına neden olacağına dikkat çekildi. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/abdnin-misira-tepkisi-gercekci-mi-31799.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.