26 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

AHMET VAROL: KATAR’A ÜÇ YILDIR UYGULANAN ABLUKA

5 Haziran 2020 tarihinde, başını Suudi Arabistan’ın çektiği işbirlikçi çetenin Katar’a uyguladığı ambargo ve abluka üç yılını tamamladı.

Ahmet Varol: Katar’a üç yıldır uygulanan abluka

06 Haziran 2020 Cumartesi 11:09

Söz konusu işbirlikçi çete 5 Haziran 2017 tarihinde Katar’ı sıkıştırmak ve onu kendi talimatlarına boyun eğmeye zorlamak, yani ihanet çetesinin bir kuklası haline getirmek amacıyla abluka kararı almıştı. 

Abluka kararının ABD Başkanı Trump’ın iştirakiyle 21 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen hatta onun bayraklaştırıldığı, dolayısıyla Arap dünyasındaki işbirlikçi ihanet rejimlerine talimatlar verdiği  Riyad Zirvesi’nden hemen 15 gün sonra verilmesi tesadüf değildi. Trump’ın özellikle siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmek için yeni bir sürece girmeleri, yani ilişkileri artık perdenin önüne taşımaları yönünde açıktan talimat vermesiyle çok yakından irtibatlı olduğu tahmin ediliyor. 

Riyad Zirvesi’nden hemen iki gün sonra 23 Mayıs 2017 tarihinde, söz konusu çetenin yönlendirdiği bir grubun Katar Emiri Temim bin Hamed Ali Sani’ye tuzak kurması ve bu amaçla asılsız bir haberi yaymak için Katar Haber Ajansı (QNA)’nın sayfasını hacklemesi, ardından da işbirlikçi çetenin güdümündeki bütün medya organlarının Katar Emiri’ne karşı eş zamanlı bir enformasyon savaşı başlatmaları zirvede Trump’ın verdiği talimatlarla, Katar’ın sıkıştırılması kampanyasının başlatılması arasında güçlü bir irtibat olduğunu ortaya koyuyordu. Katar Haber Ajansı’nın yürütülen medya savaşına gerekçe edilen haberin asılsız olduğunu, haber sitesinin hacklendiği bir sırada yayınlandığını ve fark edildiği zaman da hemen kaldırıldığını açıklamasına rağmen işbirlikçi ihanet çetesi Katar’ı sıkıştırma faaliyetlerine ara vermeden devam etti ve sonuçta 5 Haziran 2017 tarihinde de bütün Arap dünyasının da destek vermesini istediği bir abluka kararı aldı. 

Devamı: https://m.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/katara-uc-yildir-uygulanan-abluka-32469.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.