24 Nisan 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara26°C

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YRD. DAĞ: GENÇLER GELECEĞİMİZİN UMUDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AR-GE Başkanı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, Türkiye Yazarlar Birliği'nde çevrimiçi olarak düzenlenen “Kültür Sohbetleri” programına katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yrd. Dağ: Gençler Geleceğimizin Umudu

16 Mayıs 2020 Cumartesi 19:33

15 Mayıs 2020 tarihinde saat 22.00'de başlayan ve TYB Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Zengin’in yönettiği söyleşide konuşan Dağ, “Gençlik ve Kültür” konusunda açıklamalarda bulundu.

TYB’nin instagram ve youtube sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanan programda, gençlerin yönetimlerde yer almasının gerekliliğini vurgulayan Hamza Dağ, “Kurum ve kuruluşlardaki karar alma ve uygulama süreçlerinde gençlerin olması, gençlerin bu yerlerde görev alması her dönem gündeme gelen, tartışılan bir konu. Bir yanda; belli bir yaş seviyesine gelmiş,  belli tecrübe ve deneyimler elde etmiş kişiler diğer yanda ise gençler. Şunu kabul etmek gerekir ki; zaman açısından nesiller arasında bir değişiklik söz konusu. İnsanlığın tarım toplumundan sanayi toplumuna geçişiyle bir değişim yaşandı. Şimdi ise dijital bir dünyada yaşıyoruz. İnternet kullanımı yaygınlaştı. Gençler artık bir tıkla dünyada olup bitenleri izleye biliyor.” dedi.

Gençler dünyada olup bitenleri yakından takip ediyor

Kim tarafından söylenirse söylensin, “Gençlere güvenemeyiz, gençlere bu ülkeyi emanet edemeyiz” sözlerinin çok yanlış bir ifade olduğunun altını çizen Dağ, günümüz gençlerinin hayata daha donanımlı başladığını ifade etti.

Ülkemizde ortalama yaşam süresinin 60-65 iken son yıllarda bu rakamların 70-78’ çıktığını, gençlerin ise olgunlaşma yaşlarının 20 iken şimdi 24-25 ulaştığını belirten Dağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Genç kardeşlerimiz geleceğimizin umudu. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerin Türkiye’de ve dünya olup bitenleri yakından izlediklerini, bu konuda bir hassasiyet gösterdiklerini biliyorum ve bunu oldukça sevindirici buluyorum.”

Söyleşiyi yöneten Tarkan Zengin’in, bugünlerde okuduğu kitaplar hakkındaki bir sorusunu ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AR-GE Başkanı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ şöyle cevaplandırdı:

“Bugünlerde yakın tarih okumaları yapıyorum. Özellikle Osmanlının son dönemlerini içeren kitapların yanı sıra Cumhuriyet döneminde yaşanılan olayların arka planlarını içeren eserleri okuyorum. Bu tür kitaplar, hem bilgi sağlıyor hem de yaşanılan olaylardan tecrübe edinmemizi sağlıyor. Ayrıca, kendi medeniyetimizin değerlerini, kültür ve fikir hayatımıza ilişkin eserlere öncelik veriyorum.”

Türkiye koronavirüsle mücadelede büyük başarılar gösterdi

Koronaviris sürecinde devlet olarak çok başarılı bir sınav verdik diye konuşan Dağ,  “Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadelede büyük başarılar gösterdi. Dünyada söz konusu salgınla en etkin mücadeleyi gösteren ülkelerin başında gelen Türkiye'nin bu başarısında en büyük pay  bizi insana değer veriyor oluşumuzdur. Batının hep ihmal ettiği, yok saydığı insan ruhuna hitap ediyoruz. Akıl ve

Mahmut Erdemir- Tuğba Gönülal

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.